lördag 8 mars 2014

Litteraturvetenskapslitteratur

Det visar sig att det är väldigt mycket litteratur att läsa på en kurs i Litteraturvetenskap. Vem hade trott?

Nej, men alltså. Jag hinner nästan inte påbörja en av kursböckerna förrän den ska vara utläst och vi har två dagar på oss att läsa ut nästa bok! Paniken kommer krypande och det här med att ha en hög med halvlästa böcker gör mig nervös. Antar att sommaren får ägnas åt att läsa ut alla de böcker jag inte hann under kursens gång.

Om ni hänger mycket på youtube, eller snarare booktube, så kanske ni har stött på Sanne, aka booksandquills? Hennes videor gör mig så himla inspirerad och hon är så trevlig att lyssna på, så har ni inte följt henne än så gör det! Hon är från Nederländerna och bor i England och vi svenskar kan nog känna igen oss ganska mycket i hennes videor då hon ibland pratar om att vara tvåspråkig, och lite om översättningar och så där.

I alla fall så har hon, precis som jag, massor av böcker som var menade att läsas under universitetstiden men som inte hanns med, eller blev av. Så hon har tänkt läsa dessa nu i efterhand. Och jag blev såklart peppad till att göra samma sak. Det är nästan omöjligt att läsa varenda bok som skall diskuteras i skolan, om man inte läser supermegasnabbt och har all disciplin i världen. Men så här i efterhand kan man ju ta det i sin egen tid.

Jag ska sammanställa en lista över vilka böcker jag inte har läst ut från universitetet, och sen ska jag ta mig igenom den. Fast inte alla på samma gång, dock. Men nån gång i livet, även om det dröjer kanske sextioåtta år, så ska jag läsa dem.


(P.S. Jag smygläser lite i The Fault in Our Stars då och då, bara för att jag kan och känner mig lite rebellisk mot skolböckerna. Den är bra.)


Hoppas ni har det fint, och till skillnad från mig inte är överrumplade av skolläsning och plugg!

2 kommentarer:

  1. Jag läser också Litteraturvetenskap nu och håller med om att det kan bli lite mycket ibland och då läser jag ändå på halvfart! Vi har dock ändå seminarium varje vecka..

    SvaraRadera
  2. Jag läste alltid AAALL skönlitteratur när jag läste litteraturkurserna i svenskan. Även när jag läst distans... Det är en konst i sig! ;p

    SvaraRadera