måndag 31 december 2012

Att se framåt


Så, let's face it. För andra året i rad har mina läsmål gått käpprakt i diket. Men jag kan ju inte göra annat än att skratta åt det. Mitt liv tog en liten vändning i år och jag har liksom inte haft varken tid eller lust. Konstigare än så är det inte. Därför har jag nu så här på självaste nyårsafton börjat se framåt. Fram till 2013 vill säga. Jag sätter givetvis mål för nästa år också. So what om jag uppnår dem? Det är ju så roligt att bara ha dem där. Jag vet ju inte ens hur mitt liv kommer vara nästa år. Finns inte en chans att jag kan förutspå det. Vilket är det roliga med livet tycker jag. Det och att sätta mål för sig själv.

2013 är alltså här nu, det väntar alldeles runt hörnet och blir verklighet om bara sisådär sju och en halv timme. Och jag ÄLSKAR början på ett nytt år. Be mig inte förklara varför, jag kan knappt sätta ord på det. Antar att det har och göra med att man får en ny start på något sätt, inte för att jag har några nyårslöften eller ska bli en helt ny människa vid årsskiftet eller nåt sånt, men det är ändå som om allt det gamla ligger kvar i 2012 och nu har man en ny chans. Ett helt nytt år ligger framför en. Är det inte rätt fantastiskt?


Så, without further ado, här är mina mål för nästa år inom läsning ...

Läsa 50 böcker och serieromaner. (Jag kommer aldrig sluta ha 50 som mål, inte förrän jag uppnår det.)

Läsa alla Ellen Hopkins YA-böcker. (Dessa fina böcker är skrivna på vers. Har läst 1/10)

Läsa 5 debutböcker.

Läsa 3 klassiker.

Läsa om första Harry Potter-boken.

Läsa en till bok av följande författare:
Sarah Dessen
Laurie Halse Anderson
John Green
Kody Keplinger
Courtney Summers
Maggie Stiefvater


Det är så här det ser ut just nu i alla fall. Vem vet hur det hela kommer vara om en vecka, en månad, ett halvår... Det får vi se då. Så länge säger jag Gott Nytt År och kram till er alla. :)

9 kommentarer:

 1. Det är verkligen något magiskt med ett nytt år. Även om man inte gör ett dugg annorlunda så finns ändå chansen där på ett helt annat sätt. Nu kan jag släppa taget och se framåt.

  Hoppas att du får ett fint 2013, både bokmässigt och på det personliga planet.

  Jag planerar att läsa Lisa Schroeder under året och det är helt och hållet ditt fel! ;)

  Gott nytt år!

  SvaraRadera
 2. Lycka till och gott nytt år!

  SvaraRadera
 3. Så fint sagt, och jag hade nog inte kunnat förklara det bättre själv. Är också ganska förtjust i det här med nytt år-fenomenet och att möjligheterna är många! Jag önskar dig ett gott nytt år och fantastiska nya läsupplevelser! :-) Kram!

  SvaraRadera
 4. Jag känner verkligen igen det där du skriver om en "ny start". Så känner jag också vid nyår! Även om jag avskyr nyår i sig med alla fyrverkerier, så älskar jag känslan av nyår - alla förhoppningar och förväntningar. Jag brukar känna lite liknande saker vid början av varje skolår också, haha.

  Åh, Crank av Ellen Hopkins har jag läst. Smått fantastisk. Vilka mysiga nyårslöften du har. Gott nytt år! :)

  SvaraRadera
 5. Gott nytt år!!! :) Hoppas du får ett fint 2013 och klarar dina mål. :)

  SvaraRadera
 6. Ja, man ska minsann inte ge sig :) God fortsättning!

  SvaraRadera