måndag 21 juli 2014

Göra sig av med böcker - att välja och sälja

Hej, hej på er! Här kommer jag och gör mig sedd/hörd efter fyra månaders tystnad! Jag skulle kunna ge er en massa ursäkter och så, men det är så tråkigt att läsa så det tänkte jag skippa. Jag tänker hoppa rakt in i ett ämne direkt utan att nämna min frånvaro särskilt mycket. Bokbloggandet är inte riktigt lika roligt som det var för några år sedan, och jag läser inte så mycket dessa dagar. Men det kan hända att jag poppar upp någon gång ibland.

Så, för att tala om det jag kom hit för att tala om. Böcker man inte vill ha! Varför ska man behålla dem? Jag har inte samma preferenser när det kommer till böcker som jag hade för fem år sedan då jag började köpa böcker som en tok. Och vissa böcker som jag har läst men inte kände särskilt mycket för, eller inte alls, varför ska de stå och samla damm för?


Jag har några hundra böcker i mina hyllor som jag inte har läst och det funkar liksom inte när man bor i en etta på 28 kvadrat. Jag får inte in någon mer hylla. Jag har haft böcker liggandes i kassar undanstoppade i garderoben sedan jag flyttade hit för ett halvår sedan. Så nu har jag bestämt mig för att lätta på samlingen lite och göra mig av med sådana böcker som jag inte kommer läsa eller läsa om.


Först tänkte jag skoja till det lite och lotta ut böckerna till de som vill ha dem, men sedan kom jag på att jag är en student utan sommarjobb som har en lägenhet att betala och inga pengar över att frakta böcker för. Så jag bestämde mig för att testa att sälja några böcker. De som ingen vill ha, de ger jag antagligen bort till second hand. Hade kunnat ge bort alla från början, men det är nog inte så många som köper engelskspråkiga ungdomsböcker på second hand-affärer och det är ju tråkigt om de får stå i en hylla utan att bli köpta. Så därför blir det bäst om jag säljer dem istället.


Ett inlägg med böckerna och priser och skick och allt sådant dyker upp så snart jag har rensat klart i hyllorna.

4 kommentarer:

  1. Att ge böckerna nya hem är väl en kanonbra lösning! Spännande!

    SvaraRadera
  2. Ser fram emot att se vilka böcker du kommer lägga upp! :D

    SvaraRadera
  3. Bra idé! Har själv börjat sälja undan sådant som jag läst och bara INTE har plats för. Det ger inga miljoner inte, men jag tycker att det blev en rätt kul grej av alltihopa då man då och då får en "braig pratstund" över mejlen. Jag har väl just börjat i jämförelse med andra och det går inte särdeles fort heller, men som sagt jag gör det för att få en kul stund med likadanna knäppgökar som jag själv!

    SvaraRadera