torsdag 27 oktober 2011

NaNoWriMo 2011

Någon som ska göra detta? Vet du inte vad NaNoWriMo är så kan du läsa om det här.

Jag är väldigt, väldigt peppad inför detta! Förra året misslyckades jag totalt, eller kanske inte totalt, men jag fick bara ihop ynka 16000 ord. Men det var första gången jag var med så det gjorde inte så mycket. Men i år har jag tänkt lyckas. Jag bara ska lyckas. Trots att jag har två tentor under november månad och två stycken inom decembers första fem dagar... Men, men. Blir att skriva så fort jag får lite tid över.

Har ändrat vad jag ska skriva om sisådär fem gånger eftersom jag så fort jag börjat planera allting blivit trött på det, märkt att karaktärerna inte blir levande vad jag än gör och att jag verkligen inte bryr mig om vad som händer med dem. När man skriver en berättelse, bok eller novell eller i vilken form det än är, så tycker jag att det viktigaste är karaktärerna. Oavsett om man har en kass handling, kanske ingenting händer eller bara dåliga saker man inte vill ska hända händer, så kan karaktärerna rädda hela berättelsen. Därför är det såklart en viktig del av skrivandet att planera dessa figurer som man ändå ska leva med ett bra tag framöver.

Sedan miljön då. Till just denna berättelse har jag kommit på en miljö som jag verkligen hoppas kommer bli kul att skriva om. Allting är inte färdigplanerat än men jag kan väl ge några ledtrådar ... Skräckhus som är lite väl verkligt, en äkta spåkvinna, freaks, spegelhus som inte släpper ut dig, svart magi. Hm. Vi får väl se hur detta blir. Roligt vet jag att det kommer vara i alla fall!

Lycka till alla ni som ska köra NaNo i år! :)

9 kommentarer:

 1. Jajjamän! Jag är med! (: Kul! Spännande o se om jag lyckas - du verkar helt klart gett dig den på detta! (;

  SvaraRadera
 2. Jag ska vara med, första gången för mig i år. Vi får se hur det gårxD

  SvaraRadera
 3. Ska definitivt delta! Vann med 90.000 ord ifjol, så det ska bli roligt att se om jag lyckas nå 100.000 i år c:

  SvaraRadera
 4. Jag kom upp i max 10000 förra året så dina 16 är imponerande. För att inte tala om Andréas 90, guuud! Är inte med i år men skriver förhoppningsvis något ändå :) Lycka till!

  SvaraRadera
 5. Hej! Du har en Liebster-award att hämta hos mig =)

  SvaraRadera
 6. Du har väl läst Chasing Brooklyn av Lisa Schroeder? jag läste någonstans att det var en companion novel till You heart me I haunt you eller vad den nu hette, kan man ändå läsa bara Chasing Brooklyn och ändå förstå?(:

  SvaraRadera
 7. Jag skulle vilja vara med men jag undrar, skriver man allt på engelska eller får man välja själv? :)

  SvaraRadera
 8. Jag har tänkt delta, kommer nog dock ha lite för lite tid för att lyckas riktigt bra :/ Men det är väl värt ett försök iaf ^^

  SvaraRadera
 9. Jag heter "Elaelan" på NaNoWriMo, förresten... Om du skulle vilja veta. (: Hoppas du kommit igång. Jag gjorde en riktig come back efter att ha bråkat med datorn i evigheter igår. Trodde inte jag skulle komma någonstans i skrivandet...

  SvaraRadera