söndag 2 oktober 2011

Saker som aldrig händer av Johanna Lindbäck

Författare: Johanna Lindbäck.
Utkom: 2010.
Antal sidor: 255.
Andra böcker av författaren: En liten chock, Min typ brorsa, Tänk om det där är jag, Välkommen hem.

Hur vet man om man verkligen känner någon? Hur vet man vem man kan lita på? Och vad gör man när saker som aldrig händer, faktiskt händer?

Andreas är ihop med Hanna, och han tror att han känner henne. Samma med killarna i hans klass, de har ju snart tillbringat tre år ihop och är riktiga kompisar. Men Hanna, och även kompisarna, sviker Andreas och han blir helt knäckt. Vägen ut ur sveket blir barndomsvännen Erik, även om Andreas till en början mest tycker att allt är patetiskt - de är ju inte ens kompisar på riktigt. Men de ses allt oftare och plötsligt blir allting helt annorlunda.
Beskrivning från bokens baksida.
 
Saker som aldrig händer är den första boken av Johanna Lindbäck som jag läst. Jag vet inte om det var bra att börja med den här eller inte, men den fick mig att vilja läsa resten av hennes böcker så jag antar att det funkade.

Jag gillade den här boken. Jag älskade den inte, men jag tyckte om att läsa den på grund av hur mysig den var mest hela tiden. Klart det var jobbiga känslor den handlade om och så, men den hade ändå en slags värme som låg över precis vartenda ord Lindbäck yttrade på sidorna.

Av karaktärerna så är den självklara favoriten Erik. Jag verkligen älskar Erik! Han gjorde hela boken så mycket bättre än den hade varit utan honom. Jag gillade att se hur han och Andreas utvecklades som vänner och kunde inte sluta läsa tills jag fick reda på hur alltihop skulle gå. Jag kom på lite vad som skulle hända i boken ett tag innan det avslöjades, men det gjorde ingenting. Fortsatte läsa gjorde jag ändå.

En mycket bra svensk ungdomsbok alltså.

Handling: 4/5
Språk: 3/5
Karaktärer: 3,5/5
Omslag: 4/5

Totalt betyg: 3,5/5

4 kommentarer:

 1. Haha, vad kul, vi måste ha läst boken precis samtidigt. Min recension av boken las in på bloggen idag ;)

  SvaraRadera
 2. Jag gillar också Erik! Tycker att det var lite för mycket deppande men håller med om att det är en mysig bok!

  SvaraRadera
 3. Glöm förresten inte uppdatera hur många böcker du läst! (; I... Hm... "den lila liggande pelaren" (; (: Haha! Ha en jättefin helg! :D

  SvaraRadera
 4. Elina: Tack för påminnelsen! Hade glömt den lite, haha :) Detsamma :D

  SvaraRadera