fredag 21 oktober 2011

The Unbecoming of Mara Dyer av Michelle Hodkin

Författare: Michelle Hodkin.
Utkom: 27 september 2011.
Antal sidor: 452.

Mara Dyer doesn't think life can get any stranger than waking up in a hospital with no memory of how she got there. It can.

She believes there must be more to the accident she can't remember that killed her friends and left her mysteriously unharmed. There is.

She doesn't believe that after everything she's been through, she can fall in love. She's wrong.

Wow. Jag tror att jag precis har fått en ny favoritkaraktär. Mara Dyer.

Så länge har jag längtat efter denna bok. Så länge har jag gått med så höga förväntningar och bara hoppats att de inte ska träffas av en stor besvikelse. Och nu, nu har jag både läst boken och fått mina förväntningar besannade.

Denna bok, denna bok ... Den har en så unik och fantastisk handling som drar in en i boken och håller kvar en tills alla sidor är vända. Huvudpersonen, Mara, är en av de bästa jag läst på länge. Hon har en mångsidig personlighet och jag drogs till henne från första stund. En viss händelse i boken är ett perfekt exempel på Maras empati och hur otrolig hon är som person. Samma händelse var även ögonblicket då jag på riktigt föll för denna bok, då den verkligen tilltalade mig som djurälskare. Det var även i det ögonblicket jag föll för bokens manliga huvudkaraktär, Noah Shaw.

Det kan tyckas vara en klyscha att ha en manlig huvudkaraktär som är lite mystisk och hånfull men som man sedan faller pladask för. Men jag tycker inte att Noah påminner särskilt om andra liknande karaktärer. Eller så gör han det och jag tycker bara om honom för mycket för att vilja inse det. Hans personlighet tillsammans med den underbara, brittiska dialekten gör att man inte kan låta bli att gilla honom. Eller, som i mitt fall, älska honom.

Handlingen innehåller som sagt en hel del mystiska och övernaturliga inslag som gör att man sitter som på nålar under stor del av boken. Detta är något jag verkligen uppskattar i böcker jag läser, då det tar tag i en på ett helt unikt sätt. Och alla dessa vändningar ... och cliffhangern i slutet ... Michelle Hodkin, hur har du tänkt dig att man ska kunna vänta så länge på fortsättningen?!


Handling: 5/5
Språk: 5/5
Karaktärer: 5/5
Omslag: 5/5

Totalt betyg: 5/5

6 kommentarer:

 1. Nu får jag lust att surfa in på första bästa internetbokhandel och klicka hem boken. Ska definitivt köpa den här boken vid nästa beställning!

  SvaraRadera
 2. Åh vad roligt att du tyckte om den! :D Fick den nämnligen när jag fyllde år!

  SvaraRadera
 3. Den får nog klättra in i min "vill-ha"-lista! (;

  SvaraRadera
 4. Svar: Japp. Man klickar på "Search" i menyn. :)

  Åh, vill sjukt gärna läsa denna bok.

  SvaraRadera
 5. Jag har passat på att smuggla in ett "Liebster Blog Award" till din blogg, Malin! (: (; Du förtjänar det! (igen!, för jag vet ju att du fick ett för ett tag sedan) :D

  SvaraRadera
 6. Svar: Jag vill också läsa om den, trots att det bara var några veckor sedan jag läste den! Måste även se till att skaffa mig hennes andra böcker snart. Tack föresten, för det var du som övertalade mig att läsa boken från första början! :D Jag är dig för evigt tacksam, haha..

  SvaraRadera