söndag 7 oktober 2012

Påbörjat...men sen då?

Funderar lite över alla dessa böcker som står här bredvid mig i bokhyllan.. Vilket inte är särskilt ovanligt i sig, men jag har nu även en del nya tankar som uppkommer. Som när jag ser böcker där jag vet att det kommer flera uppföljare, antingen redan släppta eller som man väntar på. Jag fick också för cirka två sekunder sedan för mig att jag skulle ta reda på hur många serier jag har påbörjat, men inte avslutat... Keep reading om du vill veta mer.

Så, min första tanke var att det skulle vara jättemånga. Runt 50. Min andra, när jag såg extra noga på bokhyllan, var att nej, det är nog inte så farligt. Kanske tio. Rätt svar? 25. De flesta av dessa är serier ur vilka jag endast läst en bok. Jag har en svaghet, jag kan inte läsa bok nummer två. Efter att ha läst ut nummer ett så längtar jag som tusan tills jag får nästa bok. Men när den kommer? Nej, då är jag inte så peppad på den längre.

Hur kommer det här sig? Det brukade inte vara så här. När jag var yngre slukade jag serier och så kallade "companions" till favoritböcker. Men nu...nu kommer det ut för många serier och man vill läsa alla så det slutar med att man börjar på dem men inte avslutar dem.

Pust och suck. Slut på babblandet. Jag har gjort om bloggen lite. Hoppas ni inte avskyr. Kram på er!

8 kommentarer:

 1. Jag håller verkligen med! Har samma problem. Ofta är det så lång väntetid tills nästa del att det hinner komma ut typ 5 nya serier under tiden och tills dess har man ju glömt var den första serien handlade om. Jag är verkligen trött på alla dessa serier. Nästan alla YA är ju serier. Jätteirriterande!

  SvaraRadera
 2. Det bästa är ju när man upptäcker en serie där det redan kommit ut flera så man får sträckläsa men håller med vissa serier har man helt glömt bort så det blir jobbigt att läsa nästa :( Och som Nelly hade skrivit så är det grymt tråkigt när nästan alla YA är serier, jag älskar att läsa klart en bok och sen är det bra där :)

  SvaraRadera
 3. Åh, den känlsan... Jag har haft "Wolfsbane", "Beautiful Darkness" och "Hunger" i bokhyllan i ungefär ett år och inte kommit någon vart... Jag brukade vara supertaggad för nästa del i en serie, men jag har inte ens beställt "Insurgent" ännu och den såg jag ändå fram emot otroligt mycket. Samma med "The Power of Six", inte köpt ännu... Det är lite tråkigt :c

  Och älskar det nya utseendet! Verkligen jättefint! :D

  SvaraRadera
 4. Känner verkligen igen mig. Längtade galet mycket efter Insurgent och City of Lost Souls, men de står fortfarande olästa i bokhyllan.

  Tycker att det blev riktigt fint! :D

  SvaraRadera
 5. Jag fungerar exakt likadant, och det är alltid lika frustrerande för mig att titta på hyllan och kunna räkna hur många serier som jag inte fortsatt läsa ikapp/ut. Och jag vill inte vara typen som måste gå med i en läsutmaning för att ta tag i dem, men åh. Vet inte vad/hur jag ska göra för att öka lässuget. Kanske bara skita i alla de där andra måstena och sätta sig ner med det man vill läsa. (Och nu pratar jag bara för att.)

  Slutligen: Malin - det är helt fantastiskt fint här! Började ju halvtjuta av förtjusning när jag kom in. :D

  SvaraRadera
 6. Jag känner samma sak! Man gillar första delen och är sjukt pepp på den andra som såklart inte släpps förrän - i bästa fall - ett par månader senare, men då är man inte så sugen på den längre.

  Ibland är det till och med så att jag inte ens börjar en serie förrän alla delar är ute, för jag vet hur det brukar bli.

  Synd att det kommer ut så få stand-alones nu för tiden!

  SvaraRadera
 7. Så elegant och höstfint du har fixat!

  Själv läser jag ju ytterst få serier för de flesta contempoförfattare har den goda smaken att skriva ensamstående. ;)

  Det är flera ickecontempo jag inte har lust att börja med för att det är så långa serier. Som The Diviners och TMI. Jag tror ärligt att jag skulle läsa mer ickecontempo om de var fristående så jag slapp binda upp mig på långtidskontrakt. Tips på såna, tack!

  SvaraRadera
 8. Känner igen mig i det där. Var till exempel väldigt peppad på Insurgent när den skulle komma men nu är det några månader sedan den släpptes och jag varken äger eller har läst den.
  Jag vill liksom börja läsa så många serier att jag nästan aldrig avslutar de påbörjade (förrän eventuellt långt mycket senare).

  Och vilken fin header du gjort! :)

  SvaraRadera