lördag 6 juli 2013

New York - Vad jag köpte

Man kan inte åka till New York utan att köpa på sig av det man gillar mest. För vissa är det kläder eller smink, andra teknikprylar. Men för mig var det roliga prylar och böcker som gällde (även om jag köpte lite kläder och så också, givetvis).


BÖCKERNA

Besökte Strand och blev kär. Gudar i min sky, vilken underbar butik! Atmosfären, böckerna, prylarna, bokälskarna. Det var ett ställe jag gärna hade spenderat en hel dag på. Att gå längs butikens hyllrader och bord fyllda med böcker, att ta på dem, bläddra lite i dem och plocka på sig såna man inte kunde gå därifrån utan ... det var helt otroligt. Strand, jag älskar dig.

För att komplettera bokköpandet så ägnade jag även lite tid på Barnes & Noble. En mindre personlig, mer kommersiell  kedja av bokhandlar vars utbud gjorde det okej att det var lite tråkigare där än på Strand. Bara hyllorna med YA fick mig att bli alldeles virrig av underbarhet. Plockade på mig ett tiotal böcker på bara några minuter och gick därifrån med allihop.

PRYLARNA

New York är fullt av roliga, unika och härliga butiker. När jag var i staden första gången skulle jag visst in i varenda en som såg lite rolig ut, men den här gången återvände jag till mina favoriter och upptäckte några nya. En favorit är NBC Experience Store med prylar från en mängd olika teve-serier. Där köpte jag på mig följande:Köpte även två t-shirts, en med Friends (kan aldrig få för mycket av den serien) och en med Dillon Panthers aka Friday Night Lights.

På Strand köpte jag inte bara böcker utan även lite andra grejer. De hade ett helt otroligt utbud av tygkassar! Jag köpte två, men hade lätt kunnat köpa tio olika motiv. De hade även t-shirts med bokframsidor på, men jag var så uppe i tygkassarna att jag knappt ägnade dem någon tid.


Köpte även två onödiga, men ack så underbara, saker på min favoritbutik. Nämligen en anteckningsbok och en Gimble (liten pryl som håller upp boken åt dig):


Och så en mugg jag bara inte kunde lämna:

Är det inte sant då?
Jag köpte några smycken:


Och en väska med cyklar (för cyklar är bäst):Sist och också mest minnesvärt bland shoppingen:

Jag har länge velat köpa någonting från Tiffany & Co. Men det är så hiskeligt dyrt och jag har inte vågat. Men nu var jag där på min födelsedag och tänkte att 'nu jäklar, nu ska jag köpa mig någonting i födelsedagspresent'. Och det gjorde jag. Kvinnan som sålde den till mig frågade om det var en present och vem det var till. 'It's for me', sa jag. 'It's my birthday today'. Och så vips fick jag en liten Tiffany-turkos box med rosett runt och gick ifrån butiken med detta:

Detta var höjdpunkterna av min lilla tur till det stora äpplet som aldrig sover. Jag vill bo där, men samtidigt endast åka dit ibland för att det är så underbart att komma dit efter att inte ha varit där på ett tag. Älskade stad.


8 kommentarer:

 1. Ååå, älskar cykelväskan! Jättefin! :D

  SvaraRadera
 2. Åh, vad mycket fint! :D (Kaffekoppen!)

  SvaraRadera
 3. Vilken söt tiffanynyckel :)

  SvaraRadera
 4. Åhh, vad många fina grejer! Älskar att se sådana här inlägg! :D

  SvaraRadera
 5. Många fina saker du köpt, både böcker och annat!
  Blir lockad till att åka dit...
  Hm, man kanske ska spara lite pengar och ta första bästa flyg? Men mamma skulle nog inte tycka om att en tonåring går alldeles själv i New York. Men det åker upp på önskelistan!

  SvaraRadera
 6. New York! Ett av mina drömresemål, helt klart! Och den där The Fault in our Stars, är den så bra som alla säger? Ser den överallt så den kanske är värd att läsas? :)

  SvaraRadera
 7. Snygga inköp:)

  Var gärna med i min tävling som du hittar här om du gillar deckare: http://www.lexielaser.org/2013/07/vinn-cuckoos-calling.html

  SvaraRadera