fredag 15 juli 2011

Läsandet och några personliga nyheter

Hej igen :) Har varit rätt frånvarande hela den här veckan, och ber om ursäkt för det. Men nu ska jag försöka blogga lite mera.

Jag har inte läst så mycket den här veckan, endast 60 fjuttiga sidor i Blood Magic som jag inte riktigt vet om jag tycker om än. Har så många böcker jag vill läsa att jag får ta och läsa lite mer nu.

Sedan till någonting som inte har med böcker att göra, eller med bloggen... I våras ansökte jag till universitetet, till några olika kurser. Bland annat ett par engelska-kurser som jag behöver läsa för att kunna utbilda mig till översättare. Och igår fick jag reda på att jag har blivit antagen till två engelska-kurser! Jag är även reserv på en kurs i danska (behöver läsa ett till språk innan översättarutbildningen, men vet inte ens om det blir danskan i slutändan), så jag vet inte riktigt om jag kommer läsa en engelska-kurs, eller två, eller en på engelska och en på danska. Jag blev bara så otroligt glad över att jag kom in på första antagningen och på mitt första val och allt. Det är lite överväldigande just nu. Men september får gärna komma så fort som möjligt, för nu vill jag börja plugga på riktigt! Har läst distanskurser på Komvux senaste året, vilket inte är så jätteroligt, så att komma in på universitetet är verkligen något jag längtat efter.

Förhoppningsvis kommer jag ha tid och ork till att fortsätta med bloggen i höst, vilket jag är rätt säker på att jag kommer. I beskrivningen av kursen, som heter English for General Purposes, Introductory Level, 30 hp, står det även att kursen kommer handla lite om litteratur, så det är ju bra :)


Hoppas att sommaren går som ni önskat er, trots att det kanske regnar :)

4 kommentarer:

 1. Grattis! Hoppas allt går bra med universitetsstudierna i höst!

  SvaraRadera
 2. Grattis! :) Lycka till med studierna!

  SvaraRadera
 3. Roligt, lycka till! :)
  Översättare låter faktiskt som något jag skulle kunna tänka mig.. iallafall översätta böcker :P

  SvaraRadera