fredag 1 juli 2011

Året hittills


Nu när det har gått ett halvår precis så tänkte jag göra någon slags sammanfattning av den tiden. I början av året satte jag upp en massa mål med min läsning, dessa har inte gått så jättebra att klara av… Känner att jag har väldigt svårt att anpassa mig efter sånt, böcker som jag ”måste” läsa och så. Vilken bok jag vill läsa beror helt på humör och sånt just den dagen. Men här är i alla fall mina mål och de jag klarat av:

År 2011 ska jag läsa minst:
 
50 böcker. (21/50)
Borde alltså ha läst 25 böcker nu, men det har jag alltså inte. Planerar att komma ikapp nu i sommar!

5 böcker av debutförfattare. (2/5)
Detta var alltså böcker vars författare debuterar detta året. De två jag har läst är underbara Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren, och helt otroliga Divergent av Veronica Roth. Önskar att jag hade läst fler debutförfattare, men det får det bli i andra halvan av året istället.

2 böcker av svenska författare. (2/2)
Har faktiskt läst tre böcker på svenska, trodde inte det i början av året men har nu insett att jag faktiskt verkligen gillar att läsa på svenska också. De jag läst är Det händer nu av Sofia Nordin och Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Den tredje är Vad är så skört att det bryts om du säger dess namn? av Bjørn Sortland, men då han är en norsk författare så räknas han inte till detta, även om boken lästes på svenska.

2 ungdomsböcker från 80- eller 90-talet. (1/2)
Det här var mest för skojs skull, den boken jag läst är från 90-talet och det är The Outsider av Melinda Metz, första boken i Roswell High-serien.

3 hela bokserier.
Det här kommer inte gå bra, det vet jag redan nu… En hel serie kanske jag lyckas med, men jag har så svårt att börja på bok två i serier.

10 verkliga böcker. (4/10)
Det blir lätt mycket övernaturligt och dystopiskt, men fyra av tio känns som en bra siffra hittills.

1 Nobelpristagare. (1/1)
Läste Möss och människor av John Steinbeck. Gillar faktiskt den boken väldigt mycket.

1 till John Green-bok.
Läste Looking for Alaska av John Green för snart två år sedan tror jag… Och har länge velat läsa en till bok av honom. Har Paper Towns som jag ska försöka få läst i år.

2 till Sarah Dessen-böcker.
Behöver väl knappast säga någonting om detta. Har läst två av hennes böcker, varav en är en av mina favoritböcker (The Truth About Forever) och den andra var helt fantastisk skriven (This Lullaby).

2 av Nicholas Sparks böcker.
Ett lite konstigt mål att sätta upp kanske… Men jag vill verkligen läsa böckerna som filmerna A Walk to Remember och The Notebook är baserade på. Eller kanske Dear John och The Last Song. Men tvivlar på att det kommer att bli av i år.

2 historiska böcker.
Ja, alltså inte historiska faktaböcker utan böcker som utspelar sig för längesedan. Vet inte riktigt vilka jag vill läsa än däremot…

75% av de böcker jag redan äger.
Vilket nog blir 15 stycken tror jag. Med dessa menar jag alltså de böcker jag ägde innan året började. Har läst 5 av dessa.

3 olika vampyrböcker. (1/3)
Har läst första Cirque Du Freak-boken hittills, men ska försöka hinna med Vampire Academy och en till.

3 olika varulvsböcker. (1/3)
Här var det Shiver jag läste och älskade. Tror de två andra blir Nightshade och Raised by Wolves eftersom jag redan har dem ^^

1 novellsamling.
Zombies vs. Unicorns utan tvekan. Jag älskar Zombies och har aldrig läst någonting om Unicorns, så det ska bli rätt kul.

2 av Roswell High-böckerna. (1/2)
Roswell är en av mina favorit-teveserier och läste för inte alls längesedan första boken i bokserien som teveserien är baserad på. Mycket bra bok, men inte lika underbar som teveserien.

4 böcker som har blivit film. (1/4)
Cirque Du Freak här med… Vet absolut inte vilka fler jag ska läsa.

2 zombieböcker.
Som sagt, jag älskar zombies. Hur kan man inte?

2 böcker från en killes perspektiv. (1/2)
Cirque Du Freak en tredje gång, haha…
 
2 böcker skrivna på vers. (2/2)
Älskar Lisa Schroeder som skriver böcker på vers och är glad att jag snart har läst alla hennes versböcker, den senaste kom ut för några dagar sedan och jag väntar på att den ska anlända i min brevlåda :)

En kortare sammanfattning:
Året började bra, sedan blev det mindre bra för varje månad… Men nu när det är sommar ska jag försöka komma ikapp. Har inte avklarat så många av mina mål som jag hade hoppats, men det gör ingenting eftersom det bara är för skojs skull, haha.

6 kommentarer:

 1. Skulle bara vilja säga en grej om Sparks. Han är en bra författare visst. Dock handlar allt om samma sak. All har alltid cancer och dessutom går allting ut på ungefär samma saker. Tycker också att han gör väldigt dåliga slut. Själv gav jag upp på honom. Han är inte värd det. fast du gör ju självklart som du vill. Älskar din blogg :D

  SvaraRadera
 2. En bok du skulle kunna läsa som utspelar sig för länge sedan är Svärdet och Spiran. Den är tjock men väldigt bra! Clockwork Angel utspelar sig ju också för ett tag sedan ;)
  En helt okej zombie bok är The forest of hands and teeth av Carrie Ryan..

  Hoppas du klarar dina mål! /Lisa

  SvaraRadera
 3. Sanna: Jag har hört precis det du beskriver förut, så jag är lite tveksam fortfarande till att läsa hans böcker. Men jag kan inte låta bli att vara nyfiken, så ska nog försöka mig på en av hans böcker och se hur den är :)
  Tack :D

  Lisa: Har både Clockwork Angel och Forest of Hands and Teeth hemma så ska definitivt läsa dem! Svärdet och spiran har jag inte hört talas om, ska kolla upp :) Tack för dina förslag!

  SvaraRadera
 4. Men Malin, böcker som blivit filmatiserade? Harry Potter skulle du väl försöka ge dig på? ^^ Annars kan du ju läsa 'Water for Elephants', 'Eragon' (även för länge sedan där xD), 'I Am Number Four', 'Beastly'... hehe xD

  I alla fall 'Water for Elephants' rekommenderar jag att du läser, jag älskade verkligen den boken :D

  SvaraRadera
 5. Emelie: Jag vet, jag vet, haha. Har börjat läsa första Harry Potter-boken, men var tvungen att pausa lite ^^ Ja, Water for Elephants verkar bra :)

  SvaraRadera
 6. SV: Tack så mycket! :D Ja jag gillade verkligen Evermore och tycker inte alls att den förtjänar den kritik den fått >_<

  SvaraRadera