lördag 2 juni 2012

Nya fynd

Idag har varit en bra dag. Solen skiner, jag har gett blod för första gången i mitt liv, jag har sått lite blommor och fyndat några böcker. Mysigt..

Det här med att köpa böcker på second hand kommer bli ett beroende för mig, det känner jag redan nu. Problemet är bara att jag kommer vilja gå dit oftare än de har fyllt på med nya böcker. Så får helt enkelt hitta fler ställen som har lika bra utbud som Stadsmissionen i Majorna och Erikshjälpen i Västra Frölunda. Om ni känner till några bra i Göteborg så är det bara att säga till :) Tror jag ska gå till Myrorna nästa gång.

8 böcker blev det även den här gången, 10-15 kronor styck. Alldeles underbart.

Böckerna ligger på en ursöt liten pall jag köpte idag, ska måla den vit så blir den nog ännu sötare!
The Gargoyle av Andrew Davidson
The Alchemist av Paulo Coelho
One Day av David Nicholls
Treasure Island av Robert Louis Stevenson
The Wind in the Willows av Kenneth Grahame
Running Out of Time av Margaret Peterson Haddix
Foxfire av Joyce Carol Oates
Boken om Hugo och Josefin av Maria Gripe

The Gargoyle har jag sett på en del svenska bloggar och jag älskar de svarta sidkanterna på den. The Alchemist köpte jag för att jag vill läsa något av Paulo Coelho. One Day för att den verkar så fin. Treasure Island och The Wind in the Willows för att jag ska läsa fler klassiker och dessa verkar bra. Running out of time köpte jag för att jag har hört att Haddix skriver bra böcker. Samma med Foxfire, Joyce Carol Oates är en välkänd författare så jag vill mest bara läsa någonting av henne. Detta gäller även Maria Gripe + att jag såg filmen Hugo och Josefin när jag var liten och vill läsa boken nu.


Hoppas ni har en bra helg!

4 kommentarer:

 1. Jag älskar att handla böcker på seconhand för man vet aldrig vad man kommer hitta. Vissa böcker har man aldrig tänkt köpa egentligen, men när man hittar dem på secondhand för 5 kr finns det inte en chans i världen att man inte skulle köpa demxD
  Jag köpte Krigarhjärta av Henrik Larsson idag för 5kr:)

  SvaraRadera
 2. Åh! Dina secondhandbutiker verkar så bra - utifrån det du köpt. Och farliga, verkar det som. ;-)

  Svar: George Orwell-omslagen är så stilrena. Älskar det slitna stuket de har. Och Sense and Sensibility var verkligen galet söt, om än (egentligen) lite för ljusrosa för min smak.

  SvaraRadera
 3. Att köpa böcker på second hand äger! Ibland ser de så där härligt slitna ut också, även om nya är fina de med :)
  Kan tipsa om, eller snarare övertyga dig, att gå till myrorna. Var där för någon vecka sen och vandrade runt bland böckerna i säkert en trekvart och kom ut med en rätt så tung påse.. :D

  SvaraRadera
 4. Secondhandbutiker och loppisar är livsfarliga för en boknörd! Man kommer alltid hem med mer än man tänkt sig...

  SvaraRadera