lördag 25 augusti 2012

Åtta saker du kanske inte vet, eller Inlägget där Malin bara pratar om sig själv

Hejdärigendetvarinteigårochalltsåntdärmanbrukarsäga.


Det är ju faktiskt såhär att det cirkulerar en slags enkät i vår älskade lilla bloggvärld. Har ni missat den? Var inte rädda, den är inte särskilt läskig. Bara om ni föredrar att se bloggarna där ute som inget annat än just text på er datorskärm. För den innebär att man ska avslöja lite saker om sig själv. Och det var de fina flickorna Elina och Emelie som utmanade mig, tackar, tackar. Att ni tänkte på lilla mig. Ni är för fina.

Men då kör vi då alltså. Hoppas ni vill läsa i alla fall rubrikerna.

Världen.
Jag vill se hela världen.
Ja, kanske inte bokstavligen hela världen. Några gatuhörn kan jag allt skippa. Men jag har en sån otrolig längtan efter att få se världen och allting där ute drar i mig som om jag vore en magnet och världen.. en annan.. magnet. Länder och kulturer och vackra saker. Det är livet det.

Listor präglar mitt liv.
Listor, LISTOR. Jag älskar dessa fantastiska saker vi kallar listor. De är bara genialiska och jag har väl antagligen skrivit femton tusen listor i mitt liv.

Jag donerar mitt blod.
Jag är faktiskt blodgivare. Jag säger faktiskt mest till mig själv eftersom jag, som en som blir svimfärdig av ett paper cut, inte kan fatta att jag gjorde det. Jag gav blod. De tömde mig på några deciliter medan jag såg på och det var inte det minsta farligt. Jag ska göra det för andra gången nu i höst. Gör det ni med! För det behövs mycket mer än vad som faktiskt doneras.

Min lilla fis.
Djuren är viktigast.
Sedan jag var liten och förstod att djur också har känslor, personligheter och behov så har jag avgudat dem. Har velat bli vegetarian i hela mitt liv och blev det äntligen för några år sedan. Aldrig mer äta döda djur, aldrig mer använda smink som testats på djur. Nä, usch, fy, blä och allting där emellan. Min katt är min baby och hon är bäst.

Jag jobbar på kontor.
Igår avslutade jag min tredje vecka som kontorsassistent på ett kontor här i Göteborg. Det är skolfotograferingar det handlar om så jag är anställd i tre månader under den period då dessa oftast äger rum. Mycket kontakt med skolor och fotografer blir det och roligt är det. För jag jobbar med trevliga människor och sånt gör ju alltid saker och ting bra.

 Samlingarna växer hela tiden.
Inte bara samlar jag på mig en massa böcker, utan även teveserier och filmer, får och vykort, lådor och skivor, och lite till sånt dära.

Jag har en 'bucket list'.
Det finns ett uttryck som lyder "to kick the bucket" och detta betyder lite löst då alltså att dö. En 'bucket list' är en lista med saker man vill göra innan man dör (eller som jag hellre säger, medan man lever). Och en sån borde alla ha. Min fylls ständigt på och jag försöker hela tiden nå mina mål. Att bli blodgivare var en sak på listan och se så bra det gick!

Fötter? Nej, tack.
För jag råkar ju faktiskt tycka att de är äckligast i hela vida världen och vill aldrig, aldrig, aldrig se en fot till i hela mitt liv om jag så kan hjälpa det. Förutom mina egna, för annars vore det lite jobbigt.

^^^^^^^^^^
Sist är jag ledsen, men jag kommer inte att utmana någon. Är så kass på det. Och vill bara välja alla ju. Gör den om ni känner för det, säger jag. För jag kommer i alla fall läsa det ni skriver om er själva! Ni är ju bäst.

4 kommentarer:

  1. Är precis likadan med fötter - USCH! Och det där med listor ska vi inte ens prata om! ;) Mina föräldrar får lite småpanik när de ser alla mina listor som ligger överallt i huset!

    SvaraRadera
  2. http://lasaochlyssna.wordpress.com/2012/09/06/intervju-med-den-finska-deckardrottningen-leena-lehtolainen/

    SvaraRadera
  3. Mallllan jag vill läsa din bucket list mär vi träffas nästa gång hihi :)

    SvaraRadera