torsdag 2 augusti 2012

Sammanfattning - Juli 2012

Först och främst vill jag ju bara säga: Hej! Hoppas allt är bra med er alla. Inaktivitet har visst drabbat mig, blogginläggen är inte så många eller ofta förekommande just nu. Sommaren innebär ju som vi alla vet en hel del annat än datorer och internet. Men tjoho, för nu är jag här igen och tänkte skriva en liten sammanfattning av juli.

Det blev tre barnböcker den här månaden. Om en månad börjar jag kursen om barn- och ungdomslitteratur och tänkte att det kunde vara bra att redan nu läsa igenom några av böckerna för första gången. Och eftersom jag inte läst barnböcker sedan jag själv var en liten plutt så började jag med några av dem. Och jösses, barnböcker är ju bäst. Jag är lite kär i varenda en av dem som jag läste, och att läsa sådana här böcker är definitivt något som jag tänker fortsätta med även efter kursens slut.

 
Antal lästa böcker: 4
This is Not a Test av Courtney Summers [4,5/5]
Where the Wild Things Are av Maurice Sendak [4/5]
The Lost Thing av Shaun Tan [5/5]
Sjörövarbok av Lennart Hellsing och Poul Ströyer [4/5]

Recension: This is Not a Test

Omläsningar: 0
Engelska: 3
Svenska: 1

Bästa läsupplevelse:
Courtney Summers zombiebok var en historia jag verkligen tyckte om, den var annorlunda och hemsk och mycket bra. Men den bästa läsupplevelsen måste ha varit de få minuter som det tog att läsa Shaun Tans The Lost Thing. Den gick rakt in i hjärtat på mig, så söt och så underbar. Hela tanken bakom berättelsen om den borttappade saken som man inte riktigt förstår vad det är och hela grejen med att den helt enkelt är någonting borttappat var bara för underhållande. Och teckningarna var något av det sötaste! Om det är något jag ser fram emot så är det att få sjunka in i Tans andra berättelser, jag vill bara ha mer.

Förutsägelser om augusti:
Mer barnböcker blir det. Men även några vanliga böcker. Ska läsa klart The Perks of Being a Wallflower och Eld hade jag tänkt. Sedan får vi se vad som händer helt enkelt. Börjar nytt jobb på måndag och är så exalterad över det att jag har svårt att tänka på annat just nu. Har några planer på inlägg som jag hoppas kunna skjuta ut i cyperspace inom en snar framtid, så vi ses då!

Ha ett bra slut på veckan! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar