lördag 8 september 2012

The Perks of Being a Wallflower av Stephen Chbosky

Författare: Stephen Chbosky
Förlag: MTV Books
Antal sidor: 213
Utkom: 1999
Utläst: 31 augusti 2012

Standing on the fringes of life... offers a unique perspective. But there comes a time to see what it looks like from the dance floor.

It is the story of what it's like to grow up in high school. More intimate than a diary, Charlie's letters are singular and unique, hilarious and devestating. We may not know where he lives. We may not know to whom he is writing. All we know is the world he shares. Caught between trying to live his life and trying to run from it puts him on a strange course through uncharted territory. The world of first dates, family dramas, and new friends. The world of sex, drugs, and The Rocky Horror Picture Show, where all you need is that perfect song on that perfect drive to feel infinite.

~*~

Låt mig bara börja med att säga en sak jag har tänkt på ett tag. Jag tror att jag älskar livet. Böcker såsom den här, det är de som får mig att tänka så och jag är så tacksam, så otroligt tacksam att de existerar. De dyker inte upp alltför ofta, men när de väl gör det, då blir jag bara så himla lycklig. Jag vill bara gråta över hur fint någonting kan vara.

And in that moment, I swear we were infinite. Kan man uttrycka sig bättre än så? Nej. Nej, det kan man inte. Charlie är en av de finaste personer som någonsin fått ha berättarrösten i en bok. Jag älskar honom så som jag älskar böcker. Denna lilla pojke som är så udda och så ovanligt fin försöker bara hitta sin plats i världen och även om det går upp och ner precis hela tiden så är han ändå sig själv. Åh. Om jag kunde så skulle jag krama honom.

Något som överraskade mig var hur otroligt rolig boken var. Och då menar jag alltså roligt-så-att-du-nästan-kissar-på-dig-roligt. Men det är ju det som gör denna bok så bra, att den ena stunden är dödsallvarlig och två sekunder senare har Chbosky genialt lyckats gå över till klockren humor. Det är nästan så att man inte förstår vad som händer, men man älskar det ändå.

The Perks of Being a Wallflower är unik och den är gjord för att älskas. Av dig. Av mig. Kära, kära bok. Du är så otroligt fin, du.

3 kommentarer:

  1. Åh, efter den här fina recensionen bara MÅSTE jag läsa den. :D

    SvaraRadera
  2. Jag håller med fullständigt. En av de där sällsynta skatterna som man bara förundras över, och inser den otroliga turen man har som fått uppleva den.

    SvaraRadera
  3. Den är minsann poppis! Snål som jag är har jag reserverat den på biblioteket och det var tolv före som suktade efter den..men jag antar att den är värd att vänta på :D

    SvaraRadera