tisdag 8 november 2011

5 uppföljare jag inte har läst än

De står där i min bokhylla och ber om att få bli lästa. Men jag är en sådan person som har lite svårt för att börja läsa på bok två i en serie, hur gärna jag än vill veta vad som kommer hända. Här är fem serier som jag verkligen vill fortsätta läsa, men av någon anledning inte har tagit mig tid till än.

1. Demonglass av Rachel Hawkins
Hex Hall var den första boken jag läste i år och också den första jag älskade. Jag skyndade mig med att beställa uppföljaren, Demonglass, så fort den kom ut. Men ändå har jag inte läst den än. Är säkert många som vet hur det är; Man köper en bok man verkligen, verkligen vill läsa direkt, men när man får den så börjar man bara läsa en massa andra böcker av någon anledning. I alla fall, Demonglass, jag ska läsa dig snart. Jag lovar.

2. City of Ashes av Cassandra Clare
Serien vi alla hört talas om, inte sant? Även serien som de flesta har läst, eller i alla fall börjat på. Precis som jag. City of Bones läste jag förra året innan jag startade bloggen så det finns ingen recension på den eller något, men jag tyckte om den så otroligt mycket. När jag köpte den så köpte jag de tre första böckerna i en box, så uppföljarna har stått där och väntat ett bra tag...

3. Crescendo av Becca Fitzpatrick
Föregångaren till denna, Hush, Hush, läste jag i april förra året och blev genast kär i den. Men sedan dess har många andra böcker lästs och älskats så jag vet faktiskt inte vad jag skulle tycka om Hush, Hush om jag läste den nu. Därför känner jag för att läsa om den (om man bara hade haft tid...) och för att läsa bok nummer två, Crescendo. Även tredje boken, Silence, har ju kommit ut. Jag är väldigt nyfiken på Crescendo, samtidigt som jag är väldigt beredd på att bli besviken.

4. The Iron Daughter (+ The Iron Queen) av Julie Kagawa
Dessa böcker har dykt upp på ett flertal svenska bloggar på senaste tiden, så många har nog hört talas om dem. The Iron Daughter och The Iron Queen är uppföljarna till The Iron King, en bok jag älskade men som jag inte minns särskilt väl just nu. Vad jag minns är de härliga karaktärerna och Kagawas finfina språk, så att fortsätta serien är något att se fram emot.

5. Linger av Maggie Stiefvater
Den enda av böckerna på den här listan som inte står och väntar i bokhyllan, vilket är rätt skönt. Då slipper man se den stå där alldeles oläst och glo på en. För ja, jag tycker att mina böcker stirrar på mig ibland. Ibland ser de sorgsna ut och ibland trötta och... Tror jag tappade bort mig nu? Shiver var en fin bok med vackert språk och älskvärda karaktärer, Linger och Forever blir måsten nästa år.

4 kommentarer:

 1. Jag har också massa tvåor som jag inte läst... City of Ashes har jag så som du hemma men nej inte läst än... dumt att bara börja på en massas nya serier och inte forsätta med dem man redan startat :P

  Ska nog göra en utmaning till mig snart att ta upp en massa serier jag ändå har börjat på :P

  SvaraRadera
 2. City of Ashes måste jag införskaffa mig likaså fortsättningen till Fallen Ängel. Har precis börjat läsa den men det är riktigt svårt att hålla sig borta om det är en serie :P

  SvaraRadera
 3. City of Ashes måste läsas ;D
  Angående Crescendo tyckte jag inte den var lika bra som hush, hush men Silence är sedan betydligt bättre :3

  SvaraRadera
 4. Jag har också massor av uppföljare jag vill läsa. När det gäller dina så tycker jag inte att Crescendo och Linger är lika bra som sina föregångare, detta hindrar dock inte att jag kommer läsa kvarvarande delar i serien ;)

  Jag insåg förresten igår att jag nog aldrig mailade dig tillbaka när du vunnit Being Human hos mig, förlåt ohyfset men jag hoppas att filmerna kom fram som de skulle iaf :)

  SvaraRadera