fredag 20 juli 2012

Bokhyllerensning

Ibland måste man rensa lite och det var precis det jag gjorde häromdagen, eller jag började för några dagar sedan och blev klar igår kväll. Jag drog ut alla mina böcker ur bokhyllorna och placerade dem på ett lakan på vardagsrumsgolvet. Varför? För att jag är knäpp och får för mig udda saker ibland. Som att skriva in titel och författare till varenda bok jag äger i ett dokument på datorn och samtidigt föra statistik över böckerna. Ehm, say what? I alla fall.

Så här kan det se ut när Malin har varit i farten:


Ja, och jag la dem i bokstavsordning i olika högar. Sedan lyfte jag en hög i taget och la den framför datorn och skrev in böckernas titlar och sånt.

Och så hyllorna efter att jag satt in böckerna igen:


 

Nummer två får inte plats i mitt rum så den står i hallen, haha. Därför hänger det kläder framför, något vi ska fixa snart förhoppningsvis, min bokhylla kan ju inte stå undangömd. Det fattar ju vem som helst. Nedan följer lite närbilder på hyllorna, men jag tänker inte sitta och skriva ner alla titlar här eller så. Fotona är sjukt sneda, jag har en tendens att ta sneda foton när jag är trött och dessa tog jag igår kväll efter att ha burit omkring på alla böcker under hela dagen. Men whatever, bättre än inget, you know. (Jag märkte precis att Hush, Hush och Crescendo står i fel ordning med Crescendo först. Och att Mortal Instruments-serien står lite huller om buller. Oops. Som sagt, trött.)
 

Lite statistik

Antal ...

böcker totalt: 361
olästa: 295
kvinnliga författare: 264
manliga författare: 83
böcker på svenska: 88
böcker på engelska: 261

De tre bokstäver med flest antal böcker: S - 45, B - 33, D - 26.
De tre bokstäver med minst antal böcker: X - 1, Y - 2, Z - 1 (borträknat de med noll - Q,Å,Ä,Ö)

Detta är extremt ungefärligt, siffrorna stämmer inte någonstans och på en del böcker var det ett flertal författare som varit med och skrivit. Novellsamlingar och sånt, och där hoppade jag över att skriva ner om det var kvinna eller man. Men allt som allt så är jag glad att jag gjorde detta och också glad för att det äntligen är klart.

Ha det bra!

16 kommentarer:

 1. Wooow! Kul med massa bokhyllebilder =)

  Jag älskar att möblera om i bokhyllan, men man glömmer lätt hur lång tid det tar :P

  SvaraRadera
 2. Har du 295 olästa böcker? :O

  För övrig är jag väldigt avundsjuk på alla dina böcker...!

  SvaraRadera
 3. Men åh. Jag hade inte precis sagt nej till att "låna" din bokhylla. Varje YA-nörds dröm, och då har du ändå klassiker och andra helt fantastiska böcker med!

  Grymt jobbat, Malin! Jag är väldigt imponerad. ;-)

  SvaraRadera
 4. Shiiiit vad många böcker du har! Helt underbara hyllor. Speciellt tycker jag att alla hardback-böcker ser så snygga ut tillsammans. Själv är jag alldeles för snål och köper nästan enbart paperbacks, men de ser fina ut de med.

  SvaraRadera
 5. Härlig bokhylla! Fina bilder, sitter och dregglar lite över dem just nu haha eller något i den stilen. Åh skulle inte tacka nej att få den i födelsedagspresent haha. Jag får förresten också för mig sådana saker ibland :P

  SvaraRadera
 6. Och jag som räknade alla mina böcker idag... 120 stycken. Jag känner mig besegrad. X)

  SvaraRadera
 7. Böcker, kan man någonsin ha för många? Nää, absolut inte! Snyggt! Och vad är det för konstigt att registrera sina böcker? Fullkomligt normalt, det gör väl alla :)

  SvaraRadera
 8. Yes äntligen någon mer än jag som har MASSA olästa, sambon gnäller så fort jag har fyndat någon mer bok ;)

  SvaraRadera
 9. Bra att jag kommenterar med hundarnas blogg och inte min egna... den HÄR bloggen ärmin bok blogg..:p

  SvaraRadera
 10. Haha, jag känner igen mig i det där, har också skrivit in alla böcker i datorn :P Alfabetisk ordning och i genre ;)

  SvaraRadera
 11. Jag tror faktiskt jag måste ge mig på det här själv snart. Och tack för din fina komplimang!

  SvaraRadera
 12. Vad fina dina hyllor blev efter allt ditt slit! Men visst är det kul att röja bland böckerna ibland :)

  SvaraRadera
 13. Älskar att organisera upp bland böckerna! Känslan av att se den totala ordningen när det är klart är värt slitet :) Och jag borde verkligen göra det hemma, just nu ligger det lika många böcker och skräpar runt hyllorna som står i dem.

  Använde du ngt speciellt program när du registrerade titlarna?

  /Malin

  SvaraRadera
 14. Hej fin blogg ! Jag har ganska nyss också startat en blogg om böcker ! Kika gärna in :)

  SvaraRadera
 15. Att sortera och ordna böcker är ju underbart!

  SvaraRadera
 16. Jag gjorde nyss en liknande rensning själv! Det är slitsamt men kul att göra ;D Och jag har också en lista på alla böcker jag har, titel och författare! Bara det att jag har det i ett excel-dokument, vilket är ännu värre.. Och dina böcker är underbara ;)

  SvaraRadera