måndag 9 juli 2012

Fem böcker jag läste innan bloggen

Även om det känns konstigt, så fanns det faktiskt en tid utan bokbloggandet. Nu för tiden kan jag inte tänka mig livet utan allt som kommer med att vara en bokbloggare. Hur klarade jag mig? Minns att jag istället för i recensioner skrev ner mina tankar om böcker i ett dokument på datorn, men tröttnade till slut och skapade en blogg istället. Är ju inte lika roligt att bara dela tankarna och åsikterna med sig själv :)

Idag kände jag för att skriva ner några ord om de böcker jag läste innan bloggens tid. Böcker som jag antagligen har skrivit väldigt lite om, eller inte alls.


Looking for Alaska av John Green
Jag har fina minnen från den här boken. Inte för att jag älskade den eller tyckte att den var det bästa jag läst. Snarare för att den var en av de allra första ungdomsböckerna jag läste på engelska, en så kallad Young Adult. Sen dess har jag följt John Green lite sporadiskt men har ännu inte läst någonting mer av honom. Är efter all hype ganska nyfiken på The Fault in Our Stars, dock. Och har Papertowns i bokhyllan, så antagligen blir det de två jag läser av honom nästa gång.

Tweet Heart av Elizabeth Rudnick
Jag hade en galen lässvacka och köpte denna då den är skriven i tweets och tänkte att den skulle gå fort att läsa. Vilket den också gjorde. En rätt söt historia, även om man inte får lära känna karaktärerna så bra när en boks skrivs på detta sätt. Men jag gillar den.

Hush, Hush av Becca Fitzpatrick
Jag blev förälskad i denna boks fina omslag så fort jag fick syn på det och bestämde mig genast för att läsa boken. Detta var för över två år sedan, men jag minns tiden då jag läste Hush, Hush och hur mycket jag älskade den. Inte bara på grund av Patch, som jag såklart inte kunde låta bli att älska, utan jag föll även för känslan jag fick från att inte veta alls vad som pågick. Minns när Becca skulle visa omslaget till andra boken för första gången och det hölls en chatt och en live-video och allting var så himla underbart. Jag vet inte om jag vågar läsa om Hush, Hush ifall jag skulle bli besviken. Vill minnas hur mycket jag älskade den för ett par år sedan. Och inte har jag läst uppföljarna heller...

This Lullaby av Sarah Dessen
Har skrivit en del om Dessens andra bok jag läst, The Truth About Forever, men ingenting om den här. I This Lullaby är Remy huvudpersonen, Dexter kärleksintresset och sommaren, precis som i de flesta (alla?) av Dessens böcker, bakgrund. Jag hade svårt för Remy men älskade Dexter, själva boken var dock väldigt bra trots mina svårigheter med att förstå huvudpersonen. Kunde inte mäta sig med The Truth About Forever såklart ;)

Evermore av Alyson Noël
Också en av de första YA-böckerna jag läste. Om jag minns rätt så bestod min första bokbeställning med enbart YA av denna, This Lullaby och Looking for Alaska. Jag gillade Evermore, även om det fanns en hel del störningsmoment. Men överlag så tyckte jag att det var en underhållande bok och nu snart två år senare så har jag fortfarande lust att läsa tvåan i serien, Blue Moon, om än mest för att se om jag fortfarande gillar serien.

Har ni läst någon eller några av dessa?

5 kommentarer:

 1. Ibland kan det vara lika bra att inte läsa uppföljarna. Så var det i alla fall för mig när jag läste uppföljaren till Hush Hush. Jag tyckte första boken var sjukt bra och Hush Hush var länge en av mina favoritböcker. Dock var inte tvåan ens i närheten enligt mig.

  SvaraRadera
 2. Jag har läst Alaska och This Lullaby förstås. :) Hush, Hush och Evermore finns på den där inofficiella och aldrig skrivna listan med rubriken "Om jag nån gång ska läsa paranormal så kanske".

  Intressant fakta: Trots att man lätt kan tro att det alltid är sommar i Dessens böcker utspelar sig bara hälften under sommaren. (Men med bok nummer 11 blir det 6 mot 5 för sommaren.) Someone Like You, Dreamland, Just Listen, Lock and Key och What Happened to Goodbye utspelar sig inte under sommaren.

  SvaraRadera
 3. Jag har läst Hush Hush och Evermore!

  Hush hush har jag läst om en gång och även läst uppföljarna (Crescendo och Silence). Crescendo gjorde mig besviken och jag kunde inte riktigt förstå att det var Becca som skrivit den. Silence däremot var i samma liga som första boken!

  Eveermore tyckte jag var bra, men tyvärr tyckte jag inte att den stod ut!

  SvaraRadera
 4. Sv: Jag har faktiskt blivit ganska sugen på att börja kolla på Misfits nu. :)

  SvaraRadera
 5. Jag har bara läst Evermore av de böckerna och jag förstår vad du menar med störningsmoment :/ jag var i en halvläsningssvacka när jag läste den så sågade den i recensionen på bloggen :/ ingen bok jag läser igen!

  SvaraRadera