onsdag 18 juli 2012

Jag har varit på loppis igen...

...och köpt böcker såklart!

Häromdagen kom antagningsbesked till universiteten, och även om jag ska jobba några månader nu i höst så sökte jag en kvällskurs. Nämligen en om barn- och ungdomslitteratur! Och jag kom in, yay :D Det första jag gjorde var såklart att kolla upp litteraturlistan och började skaffa hem böckerna vi ska läsa. Än så länge har jag hittat kanske en tredjedel och lånat resten på biblioteket.


Idag hittade jag några böcker från listan på loppisar, plus några andra böcker som såg roliga ut. Och innan jag åkte hittade jag två paket från Book Depository i brevlådan, haha.

Till kursen:
Pippi Långstrump av Astrid Lindgren
Ingen grekisk gud, precis av Katarina Kieri
Barnens versbok

Från Book Depository:
Glass av Ellen Hopkins - Fortsättning på Crank som jag verkligen gillade.
The Sisterhood of the Traveling Pants av Ann Brashares - Barndomsfavoriten Systrar i jeans på engelska. Fick lust att läsa om böckerna på engelska, eller åtminstone första. Får se hur detta går.

Övriga loppisböcker:
En liten chock av Johanna Lindbäck
Räcker det om jag älskar dig? av Katarina von Bredow
Janis den magnifika av Johanna Nilsson
Glasblåsarns barn av Maria Gripe
Blendas bekännelser av Anita Eklund Lykull
+ två Vampire Diaries-böcker med de fyra första delarna, tror jag? Har ingen aning om jag gillar dem, men de kostade 10 spänn styck så köpte båda. Får väl ge tillbaka dem om jag inte gillar första, haha.

Och så hittade jag en riktigt fin utgåva av Jane Eyre på engelska! Har velat läsa den i åratal, så att hitta den var lite underbart.
Har förresten vräkt ut alla mina böcker på golvet i vardagsrummet för att rensa i bokhyllorna, så ett inlägg kommer antingen idag eller imorgon om den tokigheten...

13 kommentarer:

 1. 1) STORT GRATTIS TILL DIN ANTAGEN - ÅH, HURRA! :'D Hoppas du får det helt strålande på kursen (och jobbet) och eventuellt berättar något om den här på bloggen. ;-)
  2) Och mycket finfina böcker. Loppis, liksom second hand överhuvudtaget, är verkligen underbart även om det är rätt galet samtidigt. Bävar halvt för att sätta samman mitt eget inlägg om nyligen köpt..
  3) JANE EYRE<3! Vilket fantastiskt fint exemplar - kul att se att du fann den slutligen. :-)
  4) Jag är redo inför tokighet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rättning: antagning*

   Vad är grejen med mig och svenska språket nuförtiden? Suck..

   Radera
  2. Tack! Ja, jag ser så fram emot att läsa Jane Eyre. :)

   Radera
 2. Älskar att fynda fina utgåvor av böcker som man vill läsa! Glasblåsarens barn har jag varit sugen på länge nu, är svag för Maria Gripe :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med! Det är det bästa med second hand och loppis, man kan hitta hur fina utgåvor som helst.

   Radera
 3. Men Malin, räcker det inte snart?! :P
  Göteborg måste vara en bra stad att fynda böcker i. Storstäder generellt förstås. Många människor - många läsare - stor omsättning på böcker.

  På en ort med 20 000 invånare ser det lite annorlunda ut men jag fyndade 6 böcker idag. Blev hela 6 kronor fattigare! :) När böckerna kostar 1 kr st kan man kosta på sig Wuthering Heights även om det inte är en favoritbok. Dessutom Pride and Prejudice och två Virginia Andrews som också är någon sorts klassiker.

  Kul med kvällskursen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nej, det räcker inte. Kommer aldrig få för många böcker, vet du :P Ska man bygga upp ett bibliotek så ska man börja tidigt.

   Ja, Göteborg är riktigt bra att fynda i. Så länge man går till rätt ställen. Har gått till en del affärer där det enda de har i bokväg är svenska deckare, är väl för att det ligger på fel plats eller nåt.

   Och 6 kronor för 6 böcker! Det är ju alldeles underbart :)

   Radera
 4. Vilka bra loppisfynd, här är inte fynden så där bra, och det känns som att alla här säljer böcker jag redan har läst :( Kul med kvällskurs :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad synd, du får åka till Göteborg och leta :)

   Radera
 5. åh vad kul! älskar Jane Eyre!

  SvaraRadera
 6. Har bara läst Impulse av Hopkins, men tyckte verkligen om hennes författarsätt! Är Crank och Glass också skrivna i diktform?

  SvaraRadera
 7. Jag vet inte om jag skulle klassa Vampire Diaries-böckerna som "bra". Jag irriterade mig på karaktärerna ganska mycket. Men de är riktiga bladvändare och superspännande. Har läst den första dubbelvolymen. Läser kanske vidare någon gång just på grund av spänningen.

  SvaraRadera