måndag 2 maj 2011

Favoriter; teveserier

Bristen på bokiga saker att skriva om gör att jag vill skriva om någonting annat. I det här fallet; teveserier! Tänkte bara ta upp några av mina absoluta favoritserier och hoppas att någon vill läsa mitt eviga swoonande över alla dessa underbara serier.

I'll be there for you..
Friends aka Vänner i Sverige, var den serie som startade mitt samlande av teveserieboxar. Jag har älskat denna serie i så många år att när jag först ville kunna se avsnitten när jag ville så var det att köpa serien på VHS som gällde. Man kan ju se dessa avsnitt tusen gånger om, eller jag och många andra kan i alla fall, utan att tröttna. Ross, Rachel, Monica, Chandler, Joey och Phoebe.. Jag saknar dem. Joeys lilla spin off-serie var ett stort misslyckande så inte ens den hjälpte ju när serien var slut. Ibland (alltid) är jag så himla tacksam för att någon kom på att ge ut teveserier på dvd så att man kan se om dem tills man inte orkar längre (aldrig).

Favoritkaraktär:
Phoebe. Hon är vegetarian, lite hippie, lite korkad och väldigt underbar. Älskar henne.

Ett underbart citat med Phoebe:


"Reporter: I like that. What's your name?
Phoebe: Phoebe Buffay.

Reporter: How do you spell that? So we can get it right.
Phoebe: Oh, okay. It's, P, as in Phoebe, H, as in heobe, O as in oebe, E, as in ebe, B, as in bebe, and E as in... Ello there mate."

*Smelly cat, smelly cat.. It's not your fault.*


Oh, for the love of Buffy..
Buffy! Ja, Buffy som i Buffy the Vampire Slayer.. The Buff. Såg denna serie för första gången när jag var för liten för att titta på den, minns inte så mycket av avsnittet jag såg mer än att Buffy, Spike och Dawn var med. Sedan för några år sedan köpte jag dvd-boxarna och blev kär i hela serien. Kan inte fatta att jag gått större delen av mitt liv utan att ha sett alla avsnitt. En av de bästa serierna någonsin.

Favoritkaraktär:
Spike! Eller William the Bloody, haha. Han är gjord av awesome. Hela hans existens lyfter liksom serien.


*Let me rest in peace. Let me get some sleep. Let me take my love and bury it, in a hole six foot deep.*

I can't sleep, I can't breathe, until you're resting here with me..

En serie jag blev kär i så fort jag såg den är Roswell. Jag har aldrig gillat science fiction och aliens och sånt särskilt mycket, men Roswell var så bra att jag blev helt chockad. Det handlar om aliens, men samtidigt inte. Det är inte direkt några gröna, slajmiga monster vi pratar om. Utan vanliga ungdomar som har speciella krafter. Helt fantastiskt. Stämningen i serien tillsammans med karaktärerna och handlingen och introlåten och, och, och... Allt.

Favoritpar:
Kunde inte komma på bara en favoritkaraktär så tog ett par istället som jag älskar. Michael och Maria. De var bara så klockrena tillsammans från första stund.

A long time ago, we used to be friends, but I haven't thought of you lately at all..
Inte för att rubriken passar in på varför jag tänker skriva om serien, men Veronica Mars har ett så underbart intro att jag var tvungen.
Ibland hör man ju talas om saker som folk säger är helt otroliga och bara så bra, men man tror inte på dem. För ingen teveserie kunde väl vara så bra som alla sa att Veronica Mars var? Ehm, jo. Den var så bra och bättre. Det var inte alls längesedan jag såg på Veronica Mars för första gången någonsin och undrade hur jag kunde ha trott att alla överdrev när de sa det där om serien. Har man inte sett Veronica Mars, så måste man. Så är det bara. Helt. Sjukt. Otroligt. Bra.

Favoritkaraktär(er):
Veronica och Logan. Enskilda, tillsammans, med andra. Jag älskar dem båda två.


Logan:
"Come on, you know I'm not talking about Hannah. I thought our story was epic, you know? You and me."
Veronica: "Epic how?"
Logan: "Spanning years and continents. Lives ruined, bloodshed, epic. But summer's almost here. And we won't see each other at all. Then you'll leave town then...it's over."
Veronica: "Logan..."
Logan: "I'm sorry. About last summer. You know, if I could do it over..."
Veronica: "Come on. Ruined lives, bloodshed? You really think a relationship should be that hard?"
Logan: "No one writes songs about the ones that come easy."

The city breathing. The people churning. The conversating. The price is what?
Misfits! En brittisk serie jag bara är tvungen att nämna. Har precis sett den för första gången och den är så sjukt bra. En grupp ungdomar som gör samhällstjänst blir träffade av en konstig blixt och får övernaturliga krafter. Underbar humor.. Nathan är awesome.

Dad's on a hunting trip, and he hasn't been home in a few days..
Måste ju såklart nämna Supernatural! Helt otrolig serie för det mesta. Dean.. Sam.. Bobby.. Allt övernaturligt. Kan inte annat än älska det.

Andra serier att älska: Prison Break, Dead like me, Angel, One Tree Hill, Alias, Lost, Glee, Dark Angel, Friday Night Lights, Dollhouse, The OC, My So-Called Life, The Comeback, Criminal Minds, blablabla. Finns så otroligt många. Men jag ska inte rabbla upp alla, har ju nämnt de viktigaste i alla fall :)

9 kommentarer:

 1. Känner mig alltid smått efterbliven när folk talar om tv-serier (och film), haha, använder själv så gott som all tid som skulle gå till sådant till att skriva (blir bara några få avsnitt av några serier nu som då). Nu blev jag ju förresten riktigt sugen på att kolla på lite Veronica Mars eller Buffy, hm ...

  SvaraRadera
 2. SUPERNATURAL!!<3 Oh, Dead Like Me xD Det var ett trevligt program :D

  SvaraRadera
 3. Bara ett avsnitt till :)
  "Epic" tears me up every time.
  MSCL är en klassiker.
  Älskar FNL!
  Kul med "Dead like me", den hör man inte nämnas så ofta.
  Jag tycker ofta att jag följer för många serier, så det är skönt att se att det finns några jag INTE sett...

  SvaraRadera
 4. Emelie: Haha, älskar Dead like me :D

  Maria: Aw :) Nu fick jag lust att starta en teveserie-blogg som heter så, haha.
  Nej, visst gör man inte? Tycker fler borde se den, eftersom den är så underbar!

  SvaraRadera
 5. Jag älskar också tv-serier. Har du sett pretty little liars och vampire diaries? två stora favoriter, säsong två ska börja den 14 juni på PLL. Jag gillar också Nikita ifall du har hört talas om den :)

  SvaraRadera
 6. Du har ju en fruktansvärt bra tvseriesmak. Kudos. :D

  SvaraRadera
 7. Man: Haha, tack, kul att du tycker det :)

  SvaraRadera
 8. Håller med ovanstående man. Att du har riktigt bra tv-seriesmak. Men en serie som jag fullkomligt älkar är Fringe.

  SvaraRadera
 9. Anonym: Har velat se Fringe länge, länge.. Har bara inte blivit av, men ska göra det nu eftersom du rekommenderar den!

  SvaraRadera