måndag 9 maj 2011

Paranormalcy av Kiersten White


Författare: Kiersten White.
Serie: Ja, uppföljaren Supernaturally kommer i juli i år.
Antal sidor: 335.
Utkom: Augusti 2010.

Evie’s always thought of herself as a normal teenager, even though she works for the International Paranormal Containment Agency, her ex-boyfriend is a faerie, she’s falling for a shape-shifter, and she’s the only person who can see through paranormals’ glamours.
But Evie’s about to realize that she may very well be at the center of a dark faerie prophecy promising destruction to all paranormal creatures.
So much for normal.

Den här boken låter som om den är fantastisk, den börjar riktigt bra och för en stund trodde jag att den skulle leva upp till alla de positiva recensioner den har fått. Men någonstans i första halvan blev jag uttråkad, och andra halvan bekräftade bara mina misstankar om att den här boken inte skulle bli en bok jag älskar. Eller ens tycker så jättemycket om.

Paranormalcy är ingen dålig bok, inte alls. Men den var helt enkelt för händelselös och lite väl långtråkig för min smak. Jag tycker att det fanns väldigt många brister i handlingen, och istället för att den skulle få mig att vilja läsa vidare så fick den mig bara att sucka och tänka, Kan man bara få reda på vad som pågår nu, tack? När man tillslut fick reda på hur allting låg till så kändes det inte tillfredsställande alls. Snarare var jag tacksam över att man äntligen slapp sitta och läsa sida efter sida om denna tråkighet.

Det var inget större fel på karaktärerna, jag älskade Evie i större delen av boken. Hon var unik och hur gullig som helst, men jag önskar att det hon gick igenom i boken hade varit annorlunda. Men hela grejen med att hon är den enda som kan se igenom de övernaturliga varelsernas så kallade glamours var definitivt en av höjdpunkterna i boken. Även Evies bästa vän Lish var hur söt som helst. Lend däremot var lite platt och tråkig tycker jag, hans karaktär hade kunnat vara så mycket bättre än den var.

I stort sett var Paranormalcy bara en okej bok. Inget fantastiskt, men heller inget jag skulle kalla dåligt. Bara en hyfsad bok som inte gav mig särskilt mycket, men det säger ju inte att alla som tycker om den har fel. Eller att ni inte kommer gilla den. Jag hoppas det i alla fall, att någon kan se i den här boken vad jag inte lyckades.

Handling: 3/5
Språk: 3,5/5
Karaktärer: 3,5/5
Omslag: 5/5

Totalt betyg: 3/5

2 kommentarer:

  1. Svar: Tack så jättemycket! :) Jag har aldrig kunnat rita, har alltid varit sådär tills jag för 1-2 år sedan upptäckte att jag kunde rita av saker. Så det har aldrig varit något jag brukat ägna tid åt förrän nu.

    SvaraRadera
  2. Måste säga att jag håller med till hundra procent om allt du skriver här.

    SvaraRadera