fredag 27 april 2012

De bästa frågorna har konstiga svar

Ja, i alla fall när det är jag som ska svara på dem. Man på finfina bloggen Bokskadad utmanade en klump med bloggare att svara på elva frågor, varav jag var en av dem. Anammar min inre bro och säger som Barney: Challenge accepted!

 Söööt.

1. Vad brinner du mest för?
Djur och allt som har med att de har det bra att göra. Är emot allt vad djurtester, skinn- och pälskläder, kött och gelatin, jakt och fiske heter. Är glad stödjare av Djurens Rätt och WWF och även om jag inte vet hur mycket skillnad det gör så skriver jag på ett tiotal namnlistor i månaden för att världen ska inse hur korkad den faktiskt är och bli lite bättre. Allt man gör för jorden och djuren och människorna hjälper, även om man kanske inte kan göra så mycket.

2. Vad får dig att tycka om en person? 
Respekt, humor, självdistans...Skulle kunna rabbla upp mer och mer, men jag tycker verkligen om när människor visar tydlig respekt för andra, kan skratta åt det mesta och inte tar sig själva på för stort allvar. Tycker även om de flesta som är öppna för nya personer och nya saker :)

 Nä, tack.

3. På ett nöjesfält - är du den som åker allt eller den som står bredvid?
Jag kan inte ens minnas när jag var på ett nöjesfält senast... Har inte varit på Liseberg på några år. Men när jag var där var jag nog ganska feg av mig, haha. Testar en del saker i alla fall en gång, men vissa saker gör jag bara inte. Som Uppskjutet och sånt där som innebär att man flyger upp i luften och ser på världen som om man vore en jätte. Eller en fågel. Jag gillar att stå med bägge fötter på marken!

4. Anta att du får en egen tv-serie - hur skulle din signaturlåt låta?
Haha, underbar fråga. Tänk dig en blandning av True Blood, Veronica Mars, Roswell, Angel och Friday Night Lights och så har du Malin - the TV series. Eller så.

5. Den underligaste dröm du någonsin drömt?
Jag drömmer minst två udda drömmar varje natt. När jag var sisådär 13-14 brukade jag skriva ner dem varje morgon, men har inte gjort det på några år nu. Så ja. Men jag kan ju säga att mina drömmar ofta innehåller folk jag aldrig tänker på i verkligheten, mig i en tv-serie eller bokscen, ibland lite troll och monster och ganska mycket fantastiska repliker som jag önskar att jag kunde minnas.

6. Finaste namnet?
Älskar namn från saker i rymden. Planeterna och allt det där har så fina namn. Som Mars till exempel, a la Veronica Mars. Ett förnamn jag gillar är Echo, vet inte riktigt varför, det har bara fastnat. Hm, min inre fiktiva karaktär heter antagligen Echo Mars. Hah.
 
7. Aldrig mer kunna skratta eller att aldrig mer kunna få andra skratta?
Det finns så mycket som kan få folk att skratta så att inte kunna göra det själv gör inte så mycket. Men att aldrig kunna skratta själv vore ju himla trist. Så definitivt att aldrig mer kunna få andra att skratta. Sorry.

8. Rätt du lagar när du vill imponera?
Jag kokar te. För laga mat är något jag helst inte gör när någon annan är i närheten. Lite skämmigt när min pappa har varit kock i hela mitt liv och sisådär en evighet innan. Men vad kan jag säga? Jag ärvde inte genen som gör en kapabel till att laga mat. Makaroner bränns i min närhet och något så lätt som gröt näst intill exploderar i mikron.
 
9. Har du någon sorts tvångstanke?
Komplicerad fråga... Men ja, det har jag. Flera. Det påverkar till och med min läsning ibland, som förrförra sommaren då jag läste samma sida i en bok i ungefär en vecka för att jag var övertygad om att jag inte hade läst varenda ord på sidan. Det låter säkert jättekomiskt och jag kan väl skratta åt det nu, men då var det min verklighet och ja, jag kämpar liksom fortfarande med att tvinga bort alla möjliga sorters tvångstankar.
 
10. Saker i matväg som du inte klarar av att äta?
Kött, kyckling, fisk, godis med djurdelar, allt som härstammar från dödandet av ett djur helt enkelt. Eller ägg från kycklingar som suttit i trånga burar. Sen har vi ju sådant som bara är riktigt äckligt. Till exempel ärtor.

Jag hade gärna jobbat med dessa genier.

11. Fiktiv karaktär du helst skulle vilja vara? (Det får vara tv, film eller bok.)
Hade gärna varit side-kick till någon grym tv-karaktär som Veronica Mars, Buffy, Angel, eller kanske en del i nåt crime-team som i Criminal Minds, NCIS eller Bones.


Tack för att jag fick svara på dina frågor, Man! Jag gillar dem skarpt :) Ni andra: Gå nu och besök Mans blogg om ni inte har gjort det tidigare, för det är en av de bästa.

3 kommentarer:

 1. Jag har också en förälder som lagar mat till yrket. Ändå är jag usel på det själv ^^

  SvaraRadera
 2. Ditt svar på signaturlåt var det bästa, och då var ju alla galet bra. Det är nästan så att jag ska gå in på YouTube och lyssna på lite introlåtar nu.. :')

  Och varsågod, och tack så mycket och åh - orden tar slut där!

  SvaraRadera
 3. Åhh hade gärna också varit med i Criminal Minds-teamet!

  SvaraRadera