onsdag 8 december 2010

Debutanter år 2011

Jag följer väldigt många bokbloggar av bland annat amerikanska bloggare och där är det väldigt vanligt att hålla på med olika läsutmaningar. En som jag verkligen älskar att den finns är "2011 Debut Author Challenge". Det är alltså en utmaning där man ska läsa ett visst antal böcker av författare som ger ut sin första bok (eller ungdomsbok om de har gett ut vuxentitlar tidigare) det året. Det är ett fantastiskt sätt att ge nya författare den uppmärksamhet som de faktiskt förtjänar och man hittar så många bra, nya böcker!
Medan jag inte har tänkt gå med i utmaningen officiellt, då man måste läsa tolv böcker och jag har så mycket annat jag vill läsa också, så har jag absolut tänkt läsa några debutböcker under 2011. Jag har redan några på min att-läsa-lista, så tänkte bara nämna några jag tycker verkar bra:


Handlar om en tjej som är en 16-årig vulkangudinna och börjar på en internatskola som heter Blackwood Academy där andra gudar också går. Sen verkar det bli nåt slags krig mellan Ash, som tjejen heter, och hennes syster Eve som är stormgudinna. Kommer den 26 juli 2011.

Clara har precis fått reda på att hon inte är mänsklig, hon är delvis ängel. Detta gör henne snabbare, smartare och starkare än människor. Det betyder också att hon har ett syfte med att befinna sig på jorden. Sedan får hon någon slags syn som leder henne till en skola i en ny stad där hon möter faror och behöver ta en massa beslut som hon aldrig trodde att hon skulle behöva ta. När hennes syn blir till verklighet så måste Clara vara redo för sitt öde.
Kommer den 4 januari 2011.


Tack vare modern vetenskap så vet alla när de ska dö. Kvinnor dör när de är tjugo och män när de är tjugofem. Unga tjejer blir kidnappade för att gifta sig med män som har flera fruar för att inte populationen ska dö ut. 16-åriga Rhine Ellery blir hämtad för att bli fru till Linden, en man som verkar älska henne. Men ändå så vill hon ingenting hellre än att rymma, samtidigt som Lindens pappa försöker hitta ett botemedel.
Kommer den 22 mars 2011.

Handlar om April som är en nobody i sin skola, tills skolans populäraste tjej Britney lägger märke till henne. Jag vet inte så mycket mer om boken förutom att den tydligen ska vara väldigt rolig och påminna om filmen Mean Girls, en av mina favoritfilmer! Så självklart måste jag läsa den här boken :)
Kommer den 4 april 2011.


Jag vet inte så mycket om den här boken heller mer än att den utspelar sig i ett slags framtida dystopiskt samhälle… Men jag har läst att den passar de som gillar The Hunger Games så därför blev jag väldigt nyfiken på den!
Kommer den 3 maj 2011.

Jag läste att den här boken handlade om zombies och visste direkt att jag ville läsa den! På Kates skola så har football-coachen gett laget steroider som förvandlar dem till köttätande zombies. Kate tänker hitta ett botemedel tillsammans med sin bästa vän och killen hon gillar och tillsammans försöker de rädda sin stad.
Kommer den 12 juli 2011.

Kate får ett mejl ifrån sin döda bästa vän Grace och bestämmer sig för att bevisa att hennes död inte bara var en tragisk olycka. Men folk på hennes privatskola har hemligheter, hemligheter de vill bevara, även om det betyder att göra sig av med vem som än försöker lösa ett mord...
Kommer den 1 mars 2011.


16-åriga Violet byter skola och börjar på internatskolan Winterhaven. Hon ser fram emot en ny start med människor som inte känner till hennes hemlighet—hon får syner av framtiden. Men det visar sig att alla, både elever och lärare, på Winterhaven har övernaturliga gåvor. Violet får nya vänner, ett nytt liv och kanske också en pojkvän, Aidan. Det är något mer med Aidan än man först tror, och när Violet har fått reda på sanningen så kan hon inte ignorera sitt öde. Hon och Aidan måste bekämpa en gemensam fiende, och försöka att inte förgöra varandra först.
Kommer den 22 februari 2011.

Kylie har en stalker som bara hon verkar se, vilket gör att hon måste prata med en psykolog. Han skickar henne till Shadow Falls Camp och Kylie tror att det är ett läger för ”troubled teens”. Men det visar sig vara ett läger för övernaturliga varelser; vampyrer, varulvar, skepnadsskiftare… Och det verkar som om Kylie är en av dem.
Läger för övernaturliga varelser, hur bra låter inte det? ;)
Kommer den 29 mars 2011.
  
Ännu en jag inte är riktigt säker på vad den handlar om, men jag läste beskrivningen på Goodreads och blev helt fast. Lägger in beskrivningen här helt enkelt:
"My name is not Mara Dyer, but my lawyer told me I had to choose something. A pseudonym. A nom de plume, for all of us studying for the SATs. I know that having a fake name is strange but trust me, it's the most normal thing about my life right now. Even telling you this much probably isn't smart.
But without my big mouth, no one would know that a seventeen-year-old who likes Death Cab for Cutie was responsible for the murders. No one would know that somewhere out there is a B student with a body count.
And it's important that you know, so you're not next."

Kommer under 2011.


Att bli kär betyder ibland att man måste döda någon… Jana och Michael var menade för varandra, det var Jana säker på. Men så dog Jana i en bowling-olycka och är nu fast i ”Dead School”. Hon är säker på att Michael snart kommer ta livet av sig för att spendera evigheten med henne, men han är fortfarande vid liv så hon bestämmer sig för att ta saken i egna händer. Låter som en ganska sjuk, men rolig, bok!
Kommer den 21 juni 2011.

Nora är vittne till en bombattack när hon är ute och shoppar med sin mamma. I den framtida värld Nora lever i så är terrorism så vanligt att hon bara kan ta ett litet piller och glömma alltihop. Men när Nora gör sitt första besök på en ”Therapeutic Forgetting Clinic” så märker hon att det är något speciellt som hennes mamma vill glömma. Nora spottar ut pillret och minns både bombningen och sin mammas hemlighet. Hon drar sig till sina två nya vänner som båda har sina anledningar för att minnas, men snart märker de att de inte kan komma undan med att minnas saker.
Kommer i april 2011.


När ett virus gör alla över 18  infertila så måste par som vill ha barn betala unga tjejer för att föda deras barn. 16-åriga identiska tvillingarna Melody och Harmony skildes åt vid födseln och har aldrig träffats förrän dagen då Harmony dyker upp utanför Melodys dörr. De har båda gått två skilda vägar, Melody har skrivit kontrakt med ett par vid namn Jaydens och Harmony har spenderat hela sitt liv i religiösa Goodside i förberedelse för att bli en fru och mamma. Sen verkar det hända något med felaktiga identiteter och sånt, låter som en annorlunda och bra bok!
Kommer den 26 april 2011.

Handlar om Sarah som blir kompis med två tjejer som verkar perfekta och hon flyttar in i ett hus med dem utanför skolans campus. Men Sarah märker att allt inte är som det ska och hon upplever sprickor i deras perfekta fasad. Sista meningarna i beskrivningen: And just when Sarah begins to question her own sanity, things turns deadly. Fans of Pretty Little Liars will devour this juicy debut novel.
Kommer den 21 juni 2011.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar