lördag 5 februari 2011

30 days of books - 11-15

Day 11 – A book you hated
Känns inte så roligt att den här frågan är en av de lättaste, men det är den. Jag har inte hatat så många böcker, men en som jag verkligen avskyr är Marked. Första boken i House of Night-serien av P.C. och Kristin Cast. Läste den förra året och fick bokstavligen huvudvärk av den. Jag förstår inte hur det kan finnas så många böcker som det gör i den här serien. Enligt mig var det rent utsagt en dålig bok.

Day 12 – A book you used to love but don’t anymore

Det första som dyker upp när jag hör den här frågan är Twilight. Men jag har inte slutat älska Twilight, jag är bara inte lika besatt av allt som har med det att göra längre. Böckerna kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, för att låta lite fånig... Jag har älskat Twilight alldeles för länge för att helt plötsligt bara sluta. Men det är väl det närmsta jag kan komma. Böcker jag älskade när jag var yngre har jag inte läst sen dess, så dem kan jag inte svara på om jag älskar fortfarande eller inte.
Day 13 – Your favorite writer
Jag önskar att jag kunde ha ett klockrent svar på den här... Men det har jag inte. För om jag ska välja en författare så är det för att en av deras böcker tillhör mina favoriter, även om jag inte har läst allting som författaren har skrivit och det känns ju lite fel. Men jag tänker nämna de författare vars böcker jag älskar och som jag har tänkt läsa så många böcker av som möjligt. Självklart Suzanne Collins, Sarah Dessen, Morgan Matson, Cassandra Clare, Lisa Schroeder, Becca Fitzpatrick, Courtney Summers, Laurie Halse Anderson, John Green, och Maggie Stiefvater.

Day 14 – Favorite book of your favorite writer

Den här blir ju lite svår med tanke på den ovanför ^. Men de där författarna har ju skrivit några av mina favoritböcker så kan väl nämna några av dem; The Hunger Games, Speak, Shiver, The Truth About Forever, Chasing Brooklyn.


Day 15 – Favorite male character

Har två jag kan komma på direkt; Peeta Mellark och Emmett Cullen. Peeta för att han bara är så underbar som man kan bli, och Emmett för att jag alltid har älskat honom :) Även Jace i The Mortal Instruments är ganska underbar ;)

2 kommentarer:

  1. Haha, jag älskar verkligen House of Night serien! Kul att man kan ha så olika åsikter.

    SvaraRadera
  2. Olivia: Haha, det är bara kul att man har det tycker jag :)

    SvaraRadera