lördag 31 december 2011

Mina topp 5 från 2011

Det var inte särskilt svårt att välja ut fem böcker, men att sedan placera dem i ordning var däremot lite jobbigare. Skillnaden mellan ettan och tvåan och trean osv, är inte särskilt stor. Egentligen skulle jag vilja placera alla dessa på plats nummer ett. Men här är i alla fall min topp 5 för böcker lästa det här året:


1. Divergent av Veronica Roth
Den här boken är fantastisk. Den är så otroligt underbar, spännande, rolig och sorglig, allt på samma gång. Karaktärerna är några av de bästa och berättelsen är så unik att Divergent direkt fick en plats bland mina favoritböcker någonsin.



2. Mockingjay av Suzanne Collins
Många blev besvikna på den här boken, men jag älskade den. Kanske var jag blind för bristerna eftersom jag älskar The Hunger Games-världen så himla mycket. Men det spelar ingen roll. Mockingjay var en ren berg-o-dalbana och jag älskade ungefär varenda sekund av den.



3. Daughter of Smoke and Bone av Laini Taylor
Magi, andra världar, mystiska varelser, förbjuden kärlek och resor till världens alla hörn. Det är en riktigt bra blandning som gjorde att den här boken blev en av årets bästa. Det var längesen jag läste en så här magisk bok och kommer antagligen dröja innan jag gör det igen.



4. Far from you av Lisa Schroeder
Det är kanske ingen hemlighet att Lisa Schroeder är en av de författare vars böcker jag älskar mest på denna jord? Far from you är en av hennes bästa versböcker och trots att den inte hamnar längst upp med favoriten Chasing Brooklyn så var den så otroligt vacker och hjärtskärande att den absolut måste ha en plats på denna lista.



5. Cirkeln av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg
En bok jag (och många, många andra) hade sett fram emot ett bra tag innan den kom ut. Och Cirkeln svek nog inte många av oss. En riktigt spännande, svensk ungdomsbok vars uppföljare gärna fick komma ut igår.



Andra bra böcker från det här året: Hex Hall av Rachel Hawkins, Perfect Chemistry av Simone Elkeles, Shiver av Maggie Stiefvater, Crank av Ellen Hopkins, The Unbecoming of Mara Dyer av Michelle Hodkin, Cracked up to be av Courtney Summers, Before I Fall av Lauren Oliver och Sean Griswold's Head av Lindsey Leavitt.

1 kommentar:

  1. Svar: Jag håller med att det kan vara jobbigt att ta av omslaget när man ska läsa, men jag brukar oftast inte ha omslaget på alls under hela tiden jag läser boken. När jag ska stoppa tillbaka i bokhyllan så sätter jag på omslaget igen:) Jag gillar också de stora pocketböckerna mest, synd att vi inte har det formatet på alla våra pocketböcker i Sverige!

    SvaraRadera