söndag 6 mars 2011

Cirkeln - en bok jag verkligen ser fram emot

Häromdagen upptäckte jag en svensk ungdomsbok som ska komma ut: Cirkeln av Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg. Den ser ut att vara riktigt bra och kommer ut i april i år. Här nedan är beskrivning av boken och en trailer:

Engelsfors. Vackert namn, risig stad. Omgiven av djupa skogar där människor ofta går vilse och försvinner. Sex tjejer har just börjat gymnasiet. De har inget gemensamt - förutom att en uråldrig ondska jagar dem.

Höstterminen har just börjat när en elev hittas död på en av gymnasieskolans toaletter. Alla förmodar att det var ett självmord. Alla utom de som vet sanningen.

En natt då månen färgats mystiskt röd förs sex tonårstjejer till den nedlagda folkparken. De vet inte hur de har kommit dit eller varför de är där, men utan varandra kommer de inte att överleva.

De får veta att de är häxor. De Utvalda, som nämns i en uråldrig profetia. Plötsligt är gymnasiet på liv och död - bokstavligt talat. De måste lära sig samarbeta trots sina olikheter, och kontrollera de magiska krafter som vaknat till liv inom dem. Tiden håller på att rinna ut. De måste hitta och besegra ondskan som jagar dem, innan ondskan hittar dem.

En svensk bruksort blir spelplatsen för den stora striden mellan ont och gott. Cirkeln bjuder på 520 spänningsladdade sidor med kärlek, magi, jobbiga föräldrar, läxor, död och vänskap.
2012 kommer fortsättningen Eld och 2013 står slutstriden i sista romanen Nyckeln.4 kommentarer:

 1. SV: Resten av böckerna är bra och vissa ställen av mockingjay är bra men den var inte så som jag trodde att den skulle vara. :)

  SvaraRadera
 2. Wow Malin! Kikade på din sida eftersom jag ska få hjälp att fixa till min idag, kollade dina mål. Fick lust att ha din läslista som mål jag med:) Ofta kan såna listor göra mig lite utmattad men var åh, det där vill jag med. Men du, hur hinner du?

  SvaraRadera
 3. Lina: Hm, jag vet inte om jag hinner, haha. Jag sätter upp listor för precis allting och kände att det bara var en kul grej. Sen om jag klarar av att läsa allt på den, det vet jag inte :)

  SvaraRadera
 4. Vet du om den kommer ut på film?
  Vet du när dem har casting i sådana fall?

  SvaraRadera