måndag 7 mars 2011

Minirecension - Buffy the Vampire Slayer: The Long Way Home

Skapare: Joss Whedon och Georges Jeanty.
Serie: Buffy the Vampire Slayer, Season 8, volume 1.

Since the destruction of the Hellmouth, the Slayers - newly legion - have gotten organized and are kicking some serious undead butt. But not everything's fun and firearms, as an old enemy reappears and Dawn experiences some serious growing pains. Meanwhile, one of the "Buffy" decoy slayers is going through major pain of her own. Buffy creator Joss Whedon brings Buffy back to Dark Horse in this direct follow-up to season seven of the smash-hit TV series. The bestselling and critically acclaimed issues #1-5 are collected here for the first time, as are their covers by Jo Chen and Georges Jeanty.

Som den teveserie-nörd jag är så älskar jag självklart Buffy the Vampire Slayer, så det var bara en självklarhet att jag så småningom skulle läsa fortsättningen av serien i dessa graphic novels som utspelar sig direkt efter slutet på säsong 7.

Mycket har förändrats för Buffy, Willow och Xander. Har du inte sett teveserien, men planerar att göra det, så kanske du inte borde fortsätta läsa nu :) Men i alla fall... Sunnydale är borta och världen är full av slayers som tillsammans kämpar med Buffy för att utrota allt ont. I den här utgåvan finns delarna 1-5 av säsong 8 samlade och i dem så kommer ett par gamla karaktärer tillbaka, någon ska räddas och någon har blivit en jätte... Vilket jag tycker var väldigt udda, samtidigt som det var sjukt kul. Jag har saknat Buffy och Xander och Willow och till och med Dawn. Så det var hur underbart som helst att läsa om dem, även om det inte var precis samma sak som att kolla på teveserien.

Dialogen är klockren och precis som den var i serien, bilderna är fantastiska och jag vill bara ha fortsättningen. Nu.

Betyg: 5/5

2 kommentarer:

  1. Buffy brukade gå på eftermiddagarna när jag var liten, så rätt efter skolan kom jag alltid hem och såg på det. Visste däremot inte att det fanns en "fortsättning", det måste man ju kolla in.

    SvaraRadera
  2. Åh har nästan missat detta, när jag sett klart hela min nyinköpta Buffy box(säsong 1-7) ska jag helt klart införskaffa detta! =)

    SvaraRadera