torsdag 24 mars 2011

De där böckerna man inte har läst än

I brist på utlästa böcker så tänkte jag att jag kunde skriva om lite andra saker. Kom att tänka på hur det var när jag upptäckte YA-böcker och vilka böcker jag hörde talas om då. Många av dessa böcker hör man fortfarande mycket om på bloggar och sånt, men av någon anledning har jag ännu inte läst dem.

Evernight av Claudia Gray
En av de första serierna jag hörde talas om och även en bok jag varit på väg att köpa ett flertal gånger men av någon anledning inte gjort. Har hört av vissa att den är bra, av vissa att den inte är det. Men någon gång kommer jag väl förhoppningsvis läsa den här och resten av böckerna på listan.

Vampire Academy av Richelle Mead
Ur den här serien har jag första och andra boken, så varför de inte är lästa än det vet jag inte. Vet hur många som helst som älskar dessa böcker, så vill verkligen läsa dem i år.

The Darkest Powers av Kelley Armstrong
Köpte för inte så längesedan den första boken i den här serien, The Summoning, typ mer än ett år efter att jag läste ett utdrag ur första kapitlet och bestämde att jag ville läsa den.

Wicked Lovely av Melissa Marr
Också en av de första serierna jag hörde talas om. Detta var alltså någon gång runt 2008/2009 då jag läste Twilight för första gången och upptäckte hur underbart det är att läsa på engelska. Och upptäckte hela YA-världen. Wicked Lovely var en av de första böckerna på min nu ca 500 böcker långa lista att läsa.

Uglies av Scott Westerfeld
Har börjat läsa första boken, Uglies, ur den här serien. Jag tyckte verkligen att den var bra i början men sedan vet jag inte vad som hände för jag började läsa den för nästan precis ett år sedan och har liksom bara läst lite över hundra sidor... Men ska absolut läsa ut den någon gång då jag har hela serien och inte vill att de ska förbli olästa.

Blue Bloods av Melissa de la Cruz
Tror det här var den första vampyrserien jag ville läsa efter Twilight, men som jag inte har läst än. Det var Blue Bloods och House of Night-serien och med den senare blev det ju ett enormt fail så jag har inte heller läst Blue Bloods än. Men köpte nyss boken och ska se till att läsa den snart.

Det finns självklart massvis med böcker utöver dessa, men det är de här jag kan komma på att jag upptäckte för längesen och inte har läst än. Men jag antar att alla har sådana böcker, eller? Böcker man velat läsa länge men inte tagit tag i att läsa än? Det kommer ju så många nya böcker precis hela tiden att man glömmer bort de "gamla" böckerna lite. Är väl både bra och dåligt, man måste ju ge de nya böckerna uppmärksamhet, liksom. Men, men. Hoppas att ni alla har haft en bra vecka hittills och läst mycket mer än vad jag har gjort :)

3 kommentarer:

  1. He-rre-guuud! Har du seriöst 500 böcker på listan?!!! Du måste sluta läsa bloggar och sätta i gång att läsa böcker ;)

    SvaraRadera
  2. Maria: Haha. Låter som en bra idé, datorn tar upp alldeles för mycket av ens tid!

    SvaraRadera
  3. The summoning är en bra bok, men ingår i en superbra serien!!! :D

    SvaraRadera