måndag 31 januari 2011

Olästa böcker

Om det är något jag avskyr så är det måndagar. Jag vet inte varför, jag har bara alltid hatat dem. Men jag är väl långt ifrån ensam om det... Dessutom har jag varit väldigt trött hela dagen så därför tänkte jag göra den lite roligare genom att samla ihop alla böcker jag har i bokhyllan men som jag inte har läst. Jag trodde att det skulle vara ungefär så många som det var, men jag trodde också att jag skulle bli stressad när jag såg dem samlade på ett och samma ställe. Men det blev tvärtom! Dagen blev plötsligt lite ljusare och jag blev otroligt pepp på att läsa alla dessa böcker :)

Here they are: (förlåt igen för mina kassa foto-skills)


Den fjärde boken nerifrån i mittenhögen är If I Stay, även om det inte syns, haha. Uglies har ett bokmärke i sig eftersom jag började läsa den... i mars förra året. Det är inte så att jag ogillar den, men av någon oförklarlig anledning har jag inte läst klart den än. Om lite mer än tre timmar så slutar mitt köpstopp och då ska jag fira med att köpa Delirium av Lauren Oliver som faktiskt kommer ut imorgon, men den finns att köpa redan nu. Ser så sjukt mycket fram emot den boken, så jag bara måste ha den. Får se om jag köper några fler böcker samtidigt.


Ha en bra vecka!

söndag 30 januari 2011

Cracked up to be av Courtney Summers


Författare: Courtney Summers.
Antal sidor: 214.
Utkom: 23 december 2008.
Andra böcker av författaren: Some girls are, Fall for anything.



What's the worst thing you've ever done?

When "Perfect" Parker Fadley starts drinking at school and failing her classes, all of St. Peter's High goes on alert. How has the cheerleading captain, girlfriend of the most popular guy in school, consummate teacher's pet, and future valedictorian fallen so far from grace?
Parker doesn't want to talk about it. She'd just like to be left alone, to disappear, to be ignored, But her parents have placed her on suicide watch and her counselours are demanding the truth. Worse, there's a nice guy falling in love with her and he's making her feel things again when she'd really rather not be feeling anything at all.
Nobody would have guessed she'd turn out like this. But nobody knows the truth.
Something horrible has happened, and it just might be her fault.


Cracked up to be är ingen lycklig solskenshistoria som slutar med att alla lever lyckliga i alla sina dagar. Den är mörk och realistisk, den greppar tag i läsaren och släpper inte taget ens när boken är utläst. Det har snart gått en vecka sedan jag läste ut Cracked up to be, och jag går fortfarande runt och tänker på den. Aldrig har jag läst en bok där jag har känt igen mig så mycket i huvudpersonen, det blev ibland lite skrämmande.

Under bokens gång så vet man att någonting har hänt Parker, huvudpersonen, men man vet inte riktigt vad. Det dyker upp ledtrådar och flashbacks här och där, och man kan även ana vad det är som har hänt. När jag läser en bok så försöker jag undvika att tänka ut hur jag tror att det kommer sluta eller vad det är vi inte får reda på till exempel, för att sedan bli överraskad i slutet. Och medan det inte var ett särskilt överraskande avslöjande i slutet av denna bok, så kom det ändå som en chock. Helt plötsligt föll alla bitar på plats och man förstod. Allt det Parker gjorde i boken och som jag inte hade en aning om varför, det förstod man anledningen till. Medan jag läste så tänkte jag Hur illa kan det var egentligen? Vad kan hon ha gjort som är så fruktansvärt?, och när jag fick svaret på slutet så tänkte jag att det var faktiskt så illa. Jag hade betett mig precis som Parker om detta hade hänt mig.

Jag känner som sagt igen mig i Parker. Alltså inte i det hon har gjort, något som jag inte tycker att hon borde anklaga sig själv för men förstår varför hon gör det, eller att hon vill försvinna ifrån allt och alla. Men de känslor och tankar hon har, de är så realistiska, så det är klart att man känner igen sig i dem. Courtney Summers skriver så gripande och även väldigt likt hur man faktiskt tänker. En del meningar var flera rader långa och under en och samma mening kunde Parker tänka på flera olika saker. För det är så vi fungerar. Ena sekunden tänker man på en sak och så två sekunder senare har man någonting helt annat som bekymrar en och så fortsätter det så hela tiden. Jag önskar just nu att jag kunde förklara detta bättre, men jag hoppas att jag fått fram det jag ville.

Handling: 5/5
Språk: 5/5
Karaktärer: 5/5
Omslag: 4/5

Totalt betyg: 5/5

onsdag 26 januari 2011

På min önskelista (7)

Idag har jag valt att ta med flera böcker, några av de böckerna jag har tänkt köpa i februari när mitt köpstopp tar slut :)


Megan Berry's social life is so dead. Literally.
Fifteen-year-old Megan is a Zombie Settler by birth, which means she's part-time shrink to a bunch of dead people with a whole lot of issues.
And things are about to get even worse. Someone at school is using black magic to turn average, angsty Undead into flesh-eating Zombies and it's up to Megan to stop the zombie apocalypse...


Nightshade av Andrea Cremer:

Calla Tor has always known her destiny: After graduating from the Mountain School, she’ll be the mate of sexy alpha wolf Ren Laroche and fight with him, side by side, ruling their pack and guarding sacred sites for the Keepers. But when she violates her masters’ laws by saving a beautiful human boy out for a hike, Calla begins to question her fate, her existence, and the very essence of the world she has known. By following her heart, she might lose everything - including her own life. Is forbidden love worth the ultimate sacrifice?


Nina Oberon's life is pretty normal: she hangs out with her best friend, Sandy, and their crew, goes to school, plays with her little sister, Dee. But Nina is 15. And like all girls she'll receive a Governing Council-ordered tattoo on her 16th birthday. XVI. Those three letters will be branded on her wrist, announcing to all the world—even the most predatory of men—that she is ready for sex. Considered easy prey by some, portrayed by the Media as sluts who ask for attacks, becoming a "sex-teen" is Nina's worst fear. That is, until right before her birthday, when Nina's mom is brutally attacked. With her dying breaths, she reveals to Nina a shocking truth about her past—one that destroys everything Nina thought she knew. Now, alone but for her sister, Nina must try to discover who she really is, all the while staying one step ahead of her mother's killer.


Some schools have honor codes.
Others have handbooks.
Themis Academy has the Mockingbirds.Themis Academy is a quiet boarding school with an exceptional student body that the administration trusts to always behave the honorable way--the Themis Way. So when Alex is date raped during her junior year, she has two options: stay silent and hope someone helps her, or enlist the Mockingbirds--a secret society of students dedicated to righting the wrongs of their fellow peers.
In this honest, page-turning account of a teen girl's struggle to stand up for herself, debut author Daisy Whitney reminds readers that if you love something or someone--especially yourself--you fight for it.

The Hunger Games-filmen har fått ett releasedatum!

Nu känns det verkligen på riktigt, för nu är det bekräftat att datumet då filmen som är baserad på The Hunger Games-böckerna kommer ha premiär på bio är den 23 mars 2012. Förut tycker jag att det har känts så långt bort tills vi ska få se böckerna bli film, men det är ju bara lite mer än ett år kvar! Det kommer gå så himla fort. Nu ska det väl förhoppningsvis inte dröja länge tills man får reda på vilka som kommer spela Katniss och Peeta heller :D Det är de två karaktärerna som är mest spännande att få se vem som ska spela, tycker jag. Och så Haymitch, Cinna och Effie. Och Prim och Rue. Alla, helt enkelt.

Jag håller fortfarande på att läsa om Catching Fire. Jag läser några sidor då och då, men andra böcker kommer emellan och... jag ska läsa ut den snart, för jag vill verkligen läsa Mockingjay nu. Men samtidigt så vill jag inte.


Källa här.

söndag 23 januari 2011

I Heart You, You Haunt Me av Lisa Schroeder


Författare: Lisa Schroeder.
Antal sidor: 227.
Utkom: 8 januari 2008.
Andra böcker av författaren: Chasing Brooklyn, Far From You, The Day Before (Juni 2011).

Girl meets boy.

Girl loses boy.

Girl gets boy back...

...sort of.


Ava can't see him or touch him, unless she's dreaming. She can't hear his voice, except for the faint whispers in her mind. Most would think she's crazy, but she knows he's here.

Jackson. The boy Ava thought she'd spend the rest of her life with. He's back from the dead, as proof that love truly knows no bounds.

För några månader sedan läste jag Chasing Brooklyn av Lisa Schroeder och verkligen älskade den. Den blev en av mina favoritböcker, så självklart ville jag läsa fler böcker av samma författare.
Både Chasing Brooklyn och I Heart You, You Haunt Me är skrivna i vers. Något jag absolut inte trodde att jag skulle tycka om innan jag faktiskt köpte en bok skriven i det och testade. Det visade sig att jag verkligen tycker om att läsa böcker skrivna på det sättet, det blir så mycket mäktigare, mer känslosamt, och vackert på nåt sätt. Lisa Schroeder är bra på att använda få ord och samtidigt få fram så mycket. Men även om jag älskar sättet hon skriver på så blev jag faktiskt besviken på I Heart You, You Haunt Me.
Det kanske var för att boken var så pass kort, man hinner inte riktigt lära känna karaktärerna eller utveckla några starkare känslor för dem. Det märks att Lisa Schroeder skrev den här boken innan hon skrev Chasing Brooklyn. Man märker på både språk, karaktärer och handling att hon har utvecklats. Därför är jag glad att jag läste Chasing Brooklyn innan I Heart You, You Haunt Me, för hade jag läst den här först så hade jag nog inte velat fortsätta läsa Schroeders böcker. Eller så hade jag tyckt bättre om den här boken eftersom jag inte hade en annan fantastisk bok att jämföra den med.

Handling: 3/5
Språk: 5/5
Karaktärer: 3/5
Omslag: 5/5

Totalt betyg: 3,5/5

lördag 22 januari 2011

Lördagscitatet (4)

Läser ju Cracked up to be nu, och jag gillar den verkligen! Här är ett citat från boken som jag tycker visar både hur Courtney Summers skriver och lite hur Parker, huvudpersonen, är:

We split up at the corner to my house after I give him directions to Chris's and it's tense and awkward and unhappy, but that's the way I like it. Jake should know-well, everyone should know-there's no such thing as a decent human being. It's just an illusion.
And when it's gone, it's really gone.

fredag 21 januari 2011

15 nya böcker i bokhyllan..

Har jag nämnt att jag har ett problem? Jag köper alldeles för mycket böcker. Förra veckan visade jag de nio böcker jag hade fått hem då, den här veckan har jag fått hem 15 böcker till.. Väntar på två till som väl kommer nästa vecka. Men som sagt, köpstopp till 1 februari!


Böckerna på bilden:
The Morganville Vampires, Volume 1 av Rachel Caine: En bok som innehåller de två första böckerna i Morganville Vampires-serien.

If I Stay av Gayle Forman: Velat läsa den här ett tag och när jag läste att en uppföljare ska komma ut så bestämde jag mig för att köpa den.

The Sky is Everywhere (Himlen börjar här på svenska) av Jandy Nelson: Också en bok jag läst mycket om, även på svenska bloggar eftersom boken har översatts till svenska. Har blivit ganska så kär i "vanliga" böcker nu, alltså såna utan övernaturligt. Vet knappt vad jag ska kalla dem, Contemporary heter det på engelska i alla fall.

Shadow Hills av Anastasia Hopcus: Skrev om den här för några veckor sedan, verkar bra så jag köpte den.

Winter Longing av Tricia Mills: Ytterligare en "vanlig" bok.

I Heart You, You Haunt Me av Lisa Schroeder: En bok skriven i vers, som jag älskar, av Lisa Schroeder. Har redan läst den här, recension kommer någon gång i helgen tror jag.

Cracked up to be av Courtney Summers: Boken jag läser nu. Är väldigt bra hittills.

Tomorrow when the war began av John Marsden: Pratas rätt mycket om den här boken nu och jag blev väldigt nyfiken, speciellt då den har blivit film nu och allt.

Blue Bloods av Melissa de la Cruz: Vampyrbok som nog de flesta har hört talas om, vampyrer i New York... Blir väl inte bättre?

Paper Towns av John Green: Läste John Greens Looking for Alaska för ungefär ett år sedan och tyckte den var riktigt bra, så vill läsa fler böcker av honom.

Don't Die, My Love av Lurlene McDaniel: Ska ju läsa två böcker från 80- eller 90-talet, den här är skriven 1995 tror jag. Var därför jag köpte den, men jag hoppas att den är bra såklart.

Och så de fyra sista böckerna, del 1-4 i Pretty Little Liars-serien:


 
Och så sist... Supernatural säsong 4 och Criminal Minds säsong 4: